Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Правозахисна робота

Практика судового захисту членів профспілки у 2019-2020 роках

alt

12 червня п.р. ухвалено рішення Заводського районного суду м. Миколаєва у цивільній справі 487/7595/19 (далі - Рішення) про стягнення з Колективного підприємства «Миколаївліфт» (далі – КП «Миколаївліфт») середнього заробітку за час затримки належних сум при звільненні з дня звільнення і по день фактичного розрахунку у розмірі 6 297,62 грн. на користь члена первинної профспілкової організації КП «Миколаївліфт». Згідно цього рішення позовні вимоги частково задоволено на користь члена первинної профспілкової організації КП «Миколаївліфт» за раніше поданою позовною заявою відділом з правової роботи облпрофради.

Детальніше...

Громадський контроль профспілок за дотриманням законодавства про працю та практика судового захисту членів профспілок Миколаївською облпрофрадою за 2019 рік

Контроль за дотриманням трудового законодавства у сфері зайнятості, оплати та охорони праці на підприємствах, в установах та організаціях області, які перебувають у сфері впливу профспілок (далі – підприємства), є одним з основних напрямів роботи Миколаївської обласної ради профспілок (далі – облпрофрада).

З метою забезпечення в Миколаївській області багаторівневої системи правового захисту профспілкових та трудових прав, соціально-економічних інтересів спілчан в Миколаївській області працює 6 профспілкових юристів, 2 з яких - в облпрофраді у відділі з правової роботи: завідувач відділу та правовий інспектор праці.

Детальніше...

ПРАКТИКА СУДОВОГО ЗАХИСТУ ЧЛЕНІВ ПРОФСПІЛКИ У 2018-2019рр.

alt

11 березня п. р.ухвалено рішення Заводського районного суду м. Миколаєва по справі № 487/3944/18 (далі - Рішення) про стягнення з Колективного підприємства «Миколаївліфт» (далі – КП «Миколаївліфт») недорахованої суми індексації заробітної плати в розмірі - 11185,77 грн. на користь члена первинної профспілкової організації КП «Миколаївліфт». Згідно цього рішення позовні вимоги задоволено на користь члена первинної профспілкової організації КП «Миколаївліфт» за раніше поданою позовною заявою відділом з правової роботи облпрофради.

Детальніше...

Чергове засідання комісії облпрофради з питань правового захисту профорганізацій та їх членів профспілок

alt

21 травня п.р. відбулося засідання постійної комісії облпрофради з питань правового захисту профспілок та їх організацій, членів профспілок (далі — комісія) під головуванням Таміли Бугаєнко – голови обласної організації профспілки працівників державних установ.

Детальніше...

Громадський контроль профспілок за дотриманням законодавства про працю та практика судового захисту членів профспілок Миколаївською обласною радою профспілок за 2018 рік

Захист трудових прав членів профспілок, у тому числі і вирішення трудових спорів на підприємствах, в установах та організаціях області, які перебувають у сфері впливу профспілок, є одним з основних напрямів роботи Миколаївської обласної ради профспілок (далі – облпрофрада).

В плані захисту трудових прав членів профспілок облпрофрада продовжує співпрацю з Управлінням Держпраці у Миколаївській області та Відділенням Національної служби посередництва і примирення в Миколаївській області на підставі Угод про співпрацю.

Детальніше...

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання