Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Пенсійне забезпечення

Скільки живуть і коли виходять на пенсію громадяни різних країн (інфографіка)

alt

У Верховній Раді кілька місяців лежить законопроєкт, в якому з 2023 року пропонують підвищувати пенсійний вік для українців – на один місяць щороку. Таким чином, до 2035-го українці можуть виходити на пенсію в 61 рік, а не в 60. При цьому, зважаючи на середню тривалість життя українців, чоловіки на пенсії живуть ще близько 8 років, а жінки – близько 17 років. Тоді як в європейських країнах цей термін становить в середньому 20 років.

Журналісти порталу «Слово і діло» проаналізували, в якому віці виходять на пенсію і скільки в середньому живуть чоловіки та жінки в різних країнах.

Детальніше...

У Мін'юсті пояснили, як діяти у випадку незарахування частини трудового стажу при призначенні пенсії

alt

За повідомленням Міністерства юстиції України, не поодинокі випадки, коли під час подання документів до Пенсійного фонду України до пенсії не зараховують частину трудового стажу або навіть періоди навчання. З подібними проблемами громадяни часто звертаються до юристів безоплатної правової допомоги, які вже мають досвід підготовки за зверненням громадянина України позовної заяви до суду із вимогою визнати дії Пенсійного фонду України протиправними та зобов’язати зарахувати до трудового стажу особи вищевказаний період навчання. Суд позовні вимоги задовольнив повністю.

Детальніше...

Оновлена інформація про середньомісячну заробітну плату

Наводимо оновлену інформацію щодо показників середньомісячної заробітної плати на одну застраховану особу, що застосовується для визначення коефіцієнтів заробітної плати для призначення пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (№1058 від 09 липня 2003 року зі змінами та доповненнями), за даними персоніфікованого обліку ПФУ.

Про зарахування періоду навчання у вищому навчальному закладі до страхового стажу при призначенні пенсії

Відповідно до ст. 24 Закону «Про пенсійне страхування» (далі – Закон) страховий стаж – це період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачено страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Детальніше...

Що треба знати про реорганізацію органів Пенсійного фонду України

22 серпня 2018 року Уряд ухвалив постанову, якою, зокрема, буде здійснено реорганізацію територіальних органів Пенсійного фонду України Миколаївської області шляхом приєднання до головного управління.

Зазначені зміни мають на меті суто організаційний характер, їх безпосередня мета – покращити якість управління в пенсійній системі. Внутрішня реорганізація відомства не вплине негативно на якість обслуговування. Навпаки, зазначені зміни передбачають розширення мережі пенсійних точок обслуговування громадян.

Детальніше...

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання