Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Колективно - договірна робота

Визначено основні завдання колективно-договірної роботи на 2022 рік для профспілкових організацій

alt

Постановою Президії ФПУ від 16.11.2021 №П4/6 схвалено Основні завдання колективно-договірної роботи на 2022 рік (при укладенні галузевих (міжгалузевих), територіальних угод та колективних договорів) (додаються).

Саме на визначених завданнях членським організаціям ФПУ рекомендовано зосередити увагу під час проведення колективних переговорів щодо укладання галузевих (міжгалузевих), територіальних угод, колективних договорів.

ФПУ також нагадує своїм членським організаціям про необхідність вживати заходів для забезпечення виконання зобов’язань сторін, передбачених у колективних договорах та галузевих угодах відповідно до законодавства.

Ґендерна рівність у сфері праці: ґендерний аудит

alt

Права жінок та ґендерна рівність належать до основних прав людини, гарантованих у численних міжнародних договорах, резолюціях, деклараціях, платформах і програмах дій у галузі прав людини.

Відповідні норми містять, зокрема, Конституція України, Кодекс законів про працю України, Закони України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні», інші закони України; міжнародні документи, ратифіковані Україною (Конвенції Організації Об’єднаних Націй про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, конвенції Міжнародної організації праці про зайнятість жінок до та після пологів № 3, про рівне винагородження чоловіків і жінок за працю рівної цінності № 100, про охорону материнства № 103, про дискримінацію в галузі праці та занять № 111, про основні цілі та норми соціальної політики № 117, про політику в галузі зайнятості № 122, про рівне ставлення й рівні можливості для трудящих чоловіків і жінок: трудящі із сімейними обов’язками № 156 та інші).

Детальніше...

МОЗ рекомендує: що може зробити роботодавець, щоб зменшити для працівників ризик інфікуватись COVID-19 на робочому місці?

alt

Заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін надав рекомендації щодо можливих дій роботодавця для зменшення ризику інфікуватись COVID-19 на робочому місці.

Як сказано у повідомленні, в умовах стрімкого поширення коронавірусної хвороби турбота про здоров’я та життя співробітників – є новим проявом соціальної відповідальності бізнесу.

Детальніше...

Ви запитували: щодо повідомної реєстрації колективних договорів в умовах реорганізації районів Миколаївщини

alt

У зв’язку з ліквідацією в Миколаївській області більшості райдержадміністрацій з усіма підрозділами (у т.ч. управліннями з соціального захисту населення районних держадміністрацій, які здійснювали повідомну реєстрацію колективних договорів в районах області), розташовані в реорганізованих районах підприємства, організації та установи – членські організації Миколаївської облпрофради зіткнулися з проблемою визначення суб’єктів, які повинні здійснювати повідомну реєстрацію колективних договорів.

З огляду на це, облпрофрада звернулась до Мінекономіки за відповідним роз’ясненням. Згідно з одержаною відповіддю Мінекономіки, для забезпечення здійснення повідомної реєстрації колективних договорів відповідне завдання має бути покладене на структурний підрозділ утворених районних державних адміністрацій чи рад об’єднаних територіальних громад, або для забезпечення виконання цих функцій в їх структурі має бути утворений спеціальний підрозділ (детальніше тут https://profrada.mk.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=4597:2021-03-04-07-40-21&catid=36:2011-05-30-09-11-11&Itemid=22 )

Детальніше...

Ви запитували: роз’яснення Мінекономіки щодо повідомної реєстрації колективних договорів в умовах реорганізації районів

alt

У зв’язку з ліквідацією в Миколаївській області більшості райдержадміністрацій з усіма підрозділами (у т.ч. управліннями з соціального захисту населення районних держадміністрацій, які здійснювали повідомну реєстрацію колективних договорів в районах області), Миколаївська облпрофрада звернулась до Мінекономіки за роз’ясненням щодо суб’єктів, які повинні здійснювати повідомну реєстрацію колективних договорів в реорганізованих районах, а також в об’єднаних територіальних громадах.

Згідно з одержаною відповіддю Мінекономіки, для забезпечення здійснення повідомної реєстрації колективних договорів відповідне завдання має бути покладене на структурний підрозділ утворених районних державних адміністрацій чи рад об’єднаних територіальних громад, або для забезпечення виконання цих функцій в їх структурі має бути утворений спеціальний підрозділ. Склад та структуру місцевих державних адміністрацій визначають їх голови.

Детальніше...

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання