Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Охорона праці і здоров'я

До уваги голови профспілкового комітету

З 12 березня п.р. діє нове Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів, затверджене спільним наказом Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства внутрішніх справ України від 31.01.2013 № 65/80 (далі - Положення). Зокрема, зазнав змін порядок проведення щозмінних передрейсових та післярейсових оглядів водіїв.

Детальніше...

Питання фінансування оздоровлення дітей влітку 2013 року

14 травня п.р. правлінням Миколаївського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі ФСС з ТВП) прийняте рішення про оздоровлення дітей застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду в літній період 2013 року.

        В цьому році для фінансування оздоровлення дітей в дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів ФСС з ТВП передбачаються асигнування в сумі 9 мільйонів 68 тис. грн., у тому числі придбання путівок за повну вартість на суму 7 мільйонів 450 тис. грн.

Встановлено граничні норми витрат у дитячих закладах оздоровлення протягом оздоровчої зміни:

         -на харчування однієї дитини (у частині вартості набору продуктів харчування) не більше — 39 гривень на один день;

         -на лікування та культурне обслуговування однієї дитини — не більше 3 гривень на один день.

Затверджено перелік дитячих оздоровчих закладів Миколаївської області, які будуть частково фінансуватися за рахунок коштів ФСС з ТВП в 2013 році (додається).

Дитячий відпочинок – пріоритет державного рівня

15 травня п.р. Уряд на своєму засіданні розглянув Концепцію Державної цільової програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих оздоровчих закладів на період до 2017 року та ухвалив відповідне розпорядження.

 

Про це повідомив представник профспілок в Уряді – перший заступник керівника СПО об’єднань профспілок, в.о. першого заступника Голови ФПУ Г.В.Осовий. Зокрема, він підкреслив, що під час дискусії зазначалося, що з огляду на необхідність термінового вирішення проблемних питань щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей в Україні, збереження та розвитку мережі дитячих оздоровчих закладів, у тому числі державних підприємств України МДЦ „Артек" та УДЦ „Молода гвардія", доцільно розробити єдину Державну цільову соціальну програму оздоровлення і відпочинку дітей та розвитку мережі дитячих оздоровчих закладів на період до 2017 року, до якої будуть включені заходи щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, розвитку мережі дитячих оздоровчих закладів, у тому числі державних підприємств України „Міжнародний дитячий центр „Артек" та „Український дитячий центр „Молода гвардія".

Детальніше...

Питання часткового фінансування оздоровлення дітей.

           Правлінням Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності прийняте рішення про затвердження граничних норм витрат на харчування, лікування та культурне обслуговування дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення на 2013 рік.

                   За рахунок коштів Фонду соціального страхування встановлено граничні норми витрат протягом оздоровчої зміни:

         -на харчування дітей (у частині вартості набору продуктів харчування) не більше — 39 гривень на один людино-день;

         -на лікування та культурне обслуговування дітей — не більше 3 гривень на один людино-день.

На допомогу голові профспілкового комітету

alt

Заохочення та соціальні гарантії членам ДПД 

Власники підприємств, установ та організацій або уповноважені ними органи, а також орендарі зобов'язані створювати, у разі потреби, відповідно до встановленого порядку підрозділи пожежної охорони та необхідну для їх функціонування матеріально-технічну базу.

Статтею 63 Кодексу цивільного захисту України від 02.10.2012 № 5403- VI, який набирає чинності з 01.07.2013 р., передбачено утворення добровільної пожежної охорони (далі - ДПО). Порядок забезпечення ДПО, права та обов'язки осіб, які є її членами, визначаються у Положенні про ДПО, яке затверджується керівником підприємства, що її утворив.

Детальніше...

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання