Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Юридичні консультації

ПЕРЕВЕДЕННЯ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ НА РІВНОЗНАЧНУ ПОСАДУ

Національне агентство України з питань державної служби листом від 11.05.2016 № 8-р/з надало роз’яснення щодо переведення державних службовців на рівнозначну або нижчу вакантну посаду. Повний текст листа додається.   

Детальніше...

ОПЛАТА ЛИСТКА НЕПРАЦЕЗДАТНОСТІ ПРАЦІВНИКУ, ЯКИЙ ЗВІЛЬНИВСЯ ЗА УГОДОЮ СТОРІН

Статтею 19 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» від 28 грудня 2014 року № 77-VIII визначено, що право на матеріальне забезпечення та соціальні послуги за страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності мають застраховані громадяни України, іноземці, особи без громадянства та члени їх сімей, які проживають в Україні, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України. Це право виникає з настанням страхового випадку в період роботи (включаючи час випробування та день звільнення), якщо інше не передбачено законом.

Детальніше...

Соціальна відпустка одинокої матері

Чи є право на соціальну відпустку за весь час роботи, у працівниці, яка  пропрацювала на підприємстві кілька років і тільки під час звільнення повідомила про те, що вона має статус одинокої матері і подала відповідні документи?

Детальніше...

Нарахування зарплати мобілізованим працівникам

Як і за яку кількість днів (календарних чи фактич­но відпрацьованих підприємством згідно з графіком роботи) проводити нарахування зарплати мо­білізованим працівникам, якщо працівникам підприємства було встановлено (за їхньої згоди) неповний робочий тиждень у межах фінансування підприємства та згідно з цим погодже­но графік виходу на роботу. Інформацію щодо істот­них змін умов праці мобілізованим працівникам після їхньої мобілізації повідомити не було можливості.

Детальніше...

ШТАТНИЙ РОЗПИС

Визначення поняття «штатний розпис» у будь-яких нормативно-правових актах не існує. На практиці використовується таке поняття, яке містить юридичний словник: «Штатний розпис — це документ, який установлює на даному підприємстві, в установі, організації структуру, штати і посадові оклади працівників. Штатний розпис містить назву посад, чисельність працівників і оклади по кожній посаді».

Наявність штатного розпису є запорукою уникнення непорозумінь з представниками органів контролю за виконанням законодавства про працю, податкових органів, а також можливих трудових спорів з працівниками.

Детальніше...

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання