Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Юридичні консультації

Відрядження в запитаннях та відповідях

 

  34.8           

 

ПЕРЕДМОВА

Для забезпечення господарської діяльності підприємства, установи, організації періодично відряджають своїх працівників до інших населених пунктів країни, а подекуди ― і за кордон, ― адже це потрібно для ведення переговорів, укладання угод, придбання товарів тощо.

При цьому кожне службовевідрядження має бути належним чином оформлене, щоб підприємство мало підстави здійснити відповідні компенсації.

До облпрофради часто звертаються члени профспілок з питань, пов'язаних з особливостями відрядження працівників та порядком їх оформлення.

Цей методичний посібник розроблено з метою надання практичної допомоги з питань, що стосуються відряджень.

Бажаємо успіхів у роботі!!!

Документи:
Скачать файл (Doc2.pdf)Doc2.pdf80 Kb
Скачать файл (Doc3.pdf)Doc3.pdf178 Kb

Детальніше...

ОФОРМЛЕННЯ ТА ВЕДЕННЯ ГРАФІКІВ ВІДПУСТОК

Надання відпустки є обов'язком роботодавця, проте при цьому працівники не мають права використовувати відпустки в час, визначений ними за своїм розсудом.

Черговість надання відпусток визначається графіком відпусток, який затверджується роботодавцем за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) (ст. 79 КЗпП  та ст. 10 Закону). 

Складання графіка відпусток здійснюється в такому порядку:

Документи:
Скачать файл (Doc1.pdf)Doc1.pdf126 Kb

Детальніше...

ЩОРІЧНА ВІДПУСТКА ПІСЛЯ ДЕМОБІЛІЗАЦІЇ

Щорічна основна відпустка надається працівникам тривалістю не менш як 24 календарних дні за відпрацьований  робочий  рік,  який відлічується з дня укладення трудового договору (ч. 1 ст. 6 Закону України “Про відпустки”).

Пунктом 2 частини 1 статті 9 Закону України “Про відпустки”  визначено, що до стажу  роботи, що дає право на щорічну основну відпустку зараховується час, коли працівник фактично не працював, але за ним згідно з  законодавством  зберігалися  місце  роботи  (посада)  та  заробітна плата повністю або частково.

Детальніше...

ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО

1371573565

Шановні члени профспілки!

Миколаївська обласна рада профспілок пропонує нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської обласної ради профспілок: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду     
        В запитанні обов’язково зазначте наступні дані:

 прізвище, ім’я, по-батькові;

  посада за основним місцем роботи;

         назва профспілкової організації;

прізвище голови профкому Вашої профорганізації.

Відповіді на Ваші запитання будуть висвітлені на сторінках нашого сайту та направлені на Вашу електронну пошту.

Пільговий проїзд з 1 червня зберігається

Ветерани праці, діти війни, учасники війни, жертви нацистських переслідувань, члени сімей загиблих чи померлих ветеранів війни, інваліди І-ІІІ груп, особи, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІІ категорій, зможуть і надалі користуватися правом на безкоштовний проїзд. Про це повідомив Міністр соціальної політики України Павло Розенко.

„Кабінет Міністрів України не буде відміняти постанови № 354 від 17.05.1993 та від №555 від 16.08.1994 щодо безкоштовного проїзду у громадському транспорті пенсіонерів за віком та інвалідів. Особи, які належать до категорій учасників війни, жертв нацистських переслідувань, дітей війни, ветеранів праці, інвалідів, чорнобильців І та ІІ категорій, з 1 червня цього року зможуть і надалі реалізувати своє право на безоплатний проїзд у міському і приміському транспорті відповідно до зазначених урядових рішень як пенсіонери за віком або інваліди”, - пояснив він.

Детальніше...

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< серпня 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання