Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Юридичні консультації

Щодо відрахування коштів підприємствами, установами, організаціями первинним профспілковим організаціям на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу

- Чи з усього фонду оплати праці здійснюються відрахування коштів підприємствами, установами, організаціями первинним профспілковим організаціям на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу?

Детальніше...

Юридична консультація

02 question 

 

Запитання: Чи зберігається робоче місце за жінкою, якій надано відпустку без збереження заробітної плати для догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку?

Відповідь:Відповідно до частини 6 статті 179 Кодексу законів про працю Українита п.3 ст.25 Закону України «Про відпустки» у разі, якщо дитина потребує домашнього догляду, жінці в обов’язковому порядку надається відпустка без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку.

   Згідно ст.74 КЗпЗ України та ст.2 Закону України «Про відпустки» за працівниками, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями і знаходяться у щорічній відпустці зберігається місце роботи та посада. Це стосується і жінок, які перебувають у додатковій відпустці без збереження заробітної плати по догляду за дитиною, що потребує домашнього догляду.

Чи буде правомірним здійснення виплат потерпілому окремо за двома страховими випадками у одного роботодавця?

   alt

    У відповідності до п. 13 ст. 34 Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” у разі повторного  ушкодження здоров'я середньомісячний заробіток, за бажанням  потерпілого,  обчислюється за відповідні періоди, що передували першому або повторному ушкодженню здоров'я. Сума страхової виплати в цьому разі визначається згідно із  ступенем (у відсотках) втрати професійної працездатності, що встановлюється МСЕК за сукупністю випадків ушкодження здоров'я.

Детальніше...

Порядок внесення до трудових книжок записів про припинення роботи у разі смерті працівника або визнання працівника безвісно відсутнім

 

alt

Запитання:Які записи та якою датою мають бути внесені до трудової книжки померлого або визнаного безвісти відсутнім працівника ? 

Детальніше...

Особливості надання відпустки без збереження заробітної плати для догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку

Юридичні консультації - Адвокат Туз Святослав Олександрович в Луцке

Запитання:Чи зараховується час перебування жінки, яка знаходиться у відпустці без збереження заробітної плати для догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку, до стажу роботи?

Детальніше...

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< серпня 2021 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання