Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

Засідання Громадського університету правових знань

alt

26 квітня п.р.,у рамках Угоди про співпрацю між відділенням НСПП в Миколаївській області та Миколаївською обласною радою профспілок, відбулось 47 заняття Громадського університету правових знань.У заході взяли участь: голова Миколаївської обласної ради профспілок Любов Онищенко, керівник відділення НСПП Наталія Жуковська, представники позаштатних інституції НСПП та профспілковий актив.

Заняття Університету розпочалося вступним словом голови Миколаївської обласної ради профспілок, трудового арбітра НСПП Любові Онищенко. Голова облпрофради зазначила, що захід проводиться напередодні Всесвітнього дня охорони праці. Проінформувала, що в області в січні-лютому п.р. травмовано 17 осіб. На жаль, є 2 випадки зі смертельними наслідками.

Приємною новиною для присутніх стало повідомлення про Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей – 2024», організований редакцією журналу «Охорона праці», на якому авторитетне журі визначило переможців конкурсу. Серед них І місце посіла Марфа Маслова з села Синюхін Брід Первомайського району Миколаївської області. Крім того ФПУ прийняло рішення окремо відзначити малюнки 6 дітей різних вікових груп. Серед них також учасниця з міста Миколаєва – Діана Новосад.

alt

Про права людини та роль Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у їх забезпечені поінформували начальник юридичного відділу Південного регіонального центру Координаційного штабу, незалежний посередник НСПП Вадим Жепало та головний спеціаліст Секретаріату Омбудсмана Ігор Віхров.

alt

alt

У своїх виступах вони ознайомили з діяльністю омбудсмана та повноваженнями його регіональних представництв, розповіли про механізм роботи Координаційного штабу з питань захисту прав людини.

alt

alt

Щодо алгоритму отримання безоплатної правничої допомоги, як інструменту соціальної справедливості, розповів начальник Центрально-Причорноморського управління Південного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги Євген Мороховець.

alt

Завідувачка відділу правової роботи Миколаївської обласної ради профспілок Олена Чернова ознайомила присутніх з програмами компенсацій роботодавцям за працевлаштування, які здійснюють центри зайнятості.

Підводячи підсумки заходу, Наталія Жуковська подякувала всім учасникам та наголосила на важливості конструктивного діалогу між сторонами соціально-трудових відносин, збереженні соціальної стабільності в колективах та вирішенні розбіжностей виключно в межах правового поля.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання