Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з фінансових питань до завідувачки фінансового відділу-головного бухгалтера облпрофради

Кушнір Лілії Іванівни за тел. 068-865-82-31;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

Заява ФПУ і КВПУ до другої річниці з початку повномасштабного військового вторгнення росії в Україну

alt

24 лютого 2024 року минає два роки з початку повномасштабного військового вторгнення російської федерації в Україну, яке перетворилося на найбільшу війну в Європі після Другої світової війни.

Повномасштабне вторгнення в лютому 2022 року стало продовженням злочину проти миру, фундаментальних принципів та норм міжнародного права, коли вона в 2014 році тимчасово окупувала Автономну Республіку Крим, місто Севастополь та окремі регіони в Донецькій та Луганській областях України.

росія продемонструвала справжнє обличчя «русского мира»: агресія, варварські вбивства, ґвалтування, терор, ядерний шантаж та інші жахливі злочини, які не вкладаються у свідомість жодної людини. Єдина причина усього цього - намагання відродити “російську імперію”.

Загарбницька війна російського режиму зруйнувала життя мільйонів українців, зрівнявши із землею їхні рідні домівки та змусивши їх шукати безпеку та притулок в інших регіонах України та за її межами.

Постійні ракетно-артилерійські обстріли та руйнування українських міст і сіл, об’єктів цивільної енергетичної і транспортної інфраструктури, житлових та пологових будинків, дитячих садків та шкіл, стадіонів та лікарень, театрів та музеїв, профспілкових будівель, промислових об’єктів, принесли горе і біль сотням тисяч українців. Величезного удару зазнала економіка України. Вартість післявоєнного відновлення в Україні станом на кінець 2023 року становить 486 млрд дол., за даними спільної оцінки Уряду України, Групи Світового банку, Європейської комісії та ООН.

Захищаючи себе та увесь демократичний світ від російського агресора, щоденно віддаючи життя своїх найкращих синів і дочок за свободу, демократію та верховенство права, Україна вистояла і не лише зупинила російську навалу, але й успішно стримує її.

Наразі свого визволення очікують тимчасово окуповані росією частини Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей, а також Автономна Республіка Крим та місто Севастополь.

Ми щиро вдячні Міжнародній організації праці, зокрема АКТРАВ, Міжнародній та Європейській конфедераціям профспілок, усім національним профцентрам, які встали пліч-о-пліч з українськими профспілками, надаючи гуманітарну, політичну та фінансову допомогу Україні, українським внутрішнім біженцям, всім, хто знайшов притулок у ваших країнах.

Друга річниця – це можливість для всіх, хто вірить у свободу, відкидає насильство підтвердити свою прихильність підтримці хоробрих захисників України і нагадати, що війна не закінчилась і Україна потребує допомоги.

На цьому переломному етапі війни закликаємо наших міжнародних друзів посилити всебічну та критично необхідну підтримку Україні заради прискорення забезпечення миру після поразки агресора.

Тільки здолавши агресора можна забезпечити справедливий і довготривалий мир в Україні та Європі не допустити повторення подібної агресії в майбутньому.

Україна продовжить рухатися до перемоги над російською агресію, а також продовжить рух до повноправного членства в ЄС і НАТО.

Віддаємо шану хоробрості і героїзму українців та українок сил оборони та безпеки, які захищають Україну.

Заяву підписали Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий і Голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець.

Прес-центр ФПУ

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання