Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з фінансових питань до завідувачки фінансового відділу-головного бухгалтера облпрофради

Кушнір Лілії Іванівни за тел. 068-865-82-31;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

ПРЕЗИДІЯ ОБЛОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ЖКГ

alt

15 лютого п.р. в Миколаївській облорганізації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення відбулось чергове засідання президії в розширеному форматі. На порядку денному президії була низка важливих питань, зокрема про затвердження Плану основних заходів облорганізації профспілки на перше півріччя 2024 року; про затвердження графіку звітування Сторін колективних договорів з питань виконання прийнятих зобов’язань за 2023 рік; про заходи з нагоди професійного свята та затвердження кандидатур на нагородження профспілковими відзнаками; про прийняття новоствореної первинної профспілкової організації до складу обласної галузевої профспілки та ін.

Перед початком роботи президії голова облорганізації профспілки Світлана Начинова привітала з днем народження голів профспілкових комітетів житлово-комунальних підприємств «Зоря» та «Бриз» Ганну Полторакіну та Миколу Мищишена.

alt

При розгляді першого питання президія одноголосно затвердила План основних заходів облорганізації профспілки на перше півріччя поточного року та рекомендувала профспілковим комітетам підприємств на своїх засіданнях розглянути та затвердити плани роботи профспілкових організацій на І півріччя 2024 року з урахуванням заходів, передбачених облорганізацією профспілки.

Голова облорганізації профспілки Світлана Начинова зазначила, що в умовах безпрецедентних викликів війни облорганізація профспілки та профспілкові комітети галузевих підприємств продовжують виконувати свої головні завдання – здійснювати представництво і захищати трудові, соціально-економічні права та інтереси членів профспілки. Було підкреслено, що робота в період воєнного стану спонукає профспілкові організації галузі всіх рівнів до більш активного використання основного інструменту захисту прав працівників – колективно-договірного регулювання виробничих, трудових, соціально-економічних відносин і узгодження інтересів трудящих та роботодавців з метою збереження існуючих робочих місць, підвищення рівня оплати праці, недопущення зниження рівня соціального захисту працюючих.

alt

Світлана Начинова проінформувала присутніх про те, що результатом наполегливої роботи Профспілки стало укладання Галузевої угоди між Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Об’єднанням організацій роботодавців «Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово-комунальної галузі України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2023–2027 роки.

У зв’язку з набранням чинності Галузевої угоди облорганізація профспілки підготувала звернення до керівників та голів профспілкових комітетів підприємств житлово-комунального господарства про необхідність приведення заробітних плат працівників у відповідність до норм нової Галузевої угоди та внесення відповідних змін до діючих колективних договорів.

Окрім того, облорганізація профспілки спільно з управлінням ЖКГ Миколаївської обласної військової адміністрації звернулися до сільських, селищних, міських голів Миколаївської області з повідомленням про те, що Галузева Угода на 2023-2027 роки набула чинності та про необхідність приведення заробітної плати у відповідність до норм Галузевої Угоди та чинного законодавства.

Особливу увагу Світлана Начинова приділила питанню інформуваннячленів профспілкипро роботу, які здійснюють виборні профспілкові органи з питань захисту трудових прав та соціально-економічних інтересів спілчан і колективів; про виконання Сторонами зобов’язань колективних договорів згідно норм чинного законодавства.

Голова облорганізації профспілки нагадала, що Президією 05.12.2023 року було розглянуто питання колективно–договірної роботи на підприємствах галузі та рекомендовано первинним профспілковим організаціям та роботодавцям визначитись з датою проведення звітів по виконанню зобов’язань колективних договорів за 2023 рік. Окрім того, 09.02.2024 року облорганізація профспілки з департаментом житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради підготували спільне звернення до керівників підприємств та голів профспілкових організацій з пропозицією підвести підсумки виконання зобов’язань колективних договорів за 2023 рік в I кварталі 2024 році.

alt

Президія облорганізації профспілки на підставі пропозицій профкомів підприємств затвердила Графік звітування Сторін колективних договорів з питання виконання зобов’язань за 2023 рік та, враховуючи продовження дії воєнного стану в країні, рекомендувала профспілковим комітетам спільно зі стороною роботодавця самостійно в колективних договорах визначитись з організаційною формою проведення звітування (конференція, спільні засідання Сторін з розгляду виконання зобов’язань колективного договору, обмін письмовими звітами та ін.), внести відповідні зміни до колективних договорів та прозвітувати перед колективами.

З нагоди професійного свята Миколаївська облорганізація профспілки спільно з департаментом житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради підготували листа до керівників галузевих підприємств і голів профспілкових комітетів з рекомендаціями щодо відзначення кращих працівників Почесними грамотами та Подяками, вишукання можливості для заохочення та надання грошової винагороди кращим працівникам підприємства; працівникам, які були мобілізовані до лав ЗСУ; ветеранам, які працювали на підприємствах галузі. Президією були затверджені заходи до Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення та кандидатури кращих працівників галузевих підприємств і профспілкових активістів на нагородження з нагоди професійного свята.

Після жвавого обговорення по всіх питаннях порядку денного були прийняті відповідні постанови.

Миколаївська облорганізація профспілки працівників

житлово-комунального господарства, місцевої

промисловості, побутового обслуговування населення

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання