Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

Круглий стіл присвячений Міжнародному дню прав людини

alt

8 грудня п.р., у режимі онлайн, відбувся спільний круглий стіл, присвячений Міжнародному дню прав людини, що відзначається щорічно 10 грудня за пропозицією Генеральної Асамблеї ООН, знаменуючи 75 річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини у 1948 році.

У роботі круглого столу взяли участь перший заступник голови Національної служби посередництва і примирення Світлана Запара, начальники та фахівці відділень НСПП в Черкаській, Кіровоградській, Волинській, Миколаївській, Херсонській областях. Безпосередньо взяли участь фахівець з розвитку громад Програми розвитку ООН в Україні Анатолій Банера, заступник начальника управління - начальник відділу економічного розвитку управління економічного розвитку, інвестицій, туризму та курортів департаменту економічного розвитку, зовнішніх зносин та з питань туризму і курортів Волинської обласної державної адміністрації Андрій Ткачук, голова Золотоніської районної військової адміністрації Ірина Тернова, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Черкаській області Людмила Проценко, в.о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській та Миколаївській областях Євген Мороховець, голова Миколаївської обласної ради профспілок, трудовий арбітр НСПП Любов Онищенко, голова Черкаської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу, заступник голови Федерації профспілок Черкаської області Марина Горлач, заступник голови Федерації професійних спілок Кіровоградської області Оксана Терлецька.

Відкрила засідання круглого столу начальник відділення НСПП в Черкаській області Оксана Євченко, яка наголосила, що це традиційний захід, який близько 10 років тому започатковано НСПП та профспілками Миколаївщини.

З вітальним словом виступила перший заступник голови НСПП Світлана Запара, яка зазначила, що Національна служба посередництва і примирення сповідує цінності Загальної декларації прав людини в частині колетивного захисту трудових прав працівіників. Також поділилась з присутніми здобутками НСПП в законотворчій діяльності, зокрема щодо розробки законопроєктів «Про колективні трудові спори» та «Про соціальний діалог в Україні». Запропонувала присутнім долучитися до надання пропозицій робочій групі з розробки законопроєкту «Про соціальний діалог в Україні».

Учасники круглого столу, а саме: Анатолій Банера, Андрій Ткачук, Людмила Проценко, Євген Мороховець, Любов Онищенко, Марина Горлач, Оксана Терлецька та Ірина Тернова окреслили основні аспекти захисту прав і свобод людини в Україні, які здійснюються їх інституціями, акцентуючи увагу саме на забезпеченні стандартів ООН в умовах воєнного стану та у повоєнний період.

На завершення заходу учасники домовились про подальшу співпрацю.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100093090750136

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання