Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Проведено обласний постійно діючий семінар-навчання для профактиву

alt

23 листопада п.р. Миколаївська облпрофрада провела обласний постійно діючий семінар-навчання для профспілкового активу області. В семінарі взяли участь голови та представники обласних галузевих організацій охорони здоров’я, державних установ, житлово-комунального господарства, соціальної сфери, торгівлі та інші, а також членських первинних профорганізацій. Для участі в семінарі були запрошені працівники Відділення НСПП, трудові арбітри, посередники Відділення НСПП в Миколаївській області.

Учасникам семінару було запропоновано наступні теми: «Психосоціальна підтримка на робочому місці» та «Навчання ризикам, пов’язаним з вибухонебезпечними предметами».

Постійно діючий семінар розпочався вступним словом завідувачки відділу з організаційних питань Миколаївської облпрофради Наталії Євстаф’євої, яка зазначила, що обрані теми для семінару на теперішній час є досить актуальними, важливими та корисними.

Начальник відділення НСПП в Миколаївській області Наталія Жуковська поінформувала присутніх, що попри воєнні дії мільйони українців продовжують працювати. Стрес, психологічні травми й інші проблеми, з якими стикаються працівники, не лише погіршують якість їхнього життя, але і знижують продуктивність праці, підвищують ризики нещасних випадків на роботі.

alt

Про психосоціальну підтримку на робочому місці ознайомила присутніх начальник відділу гігієни праці та атестації умов праці на робочих місцях Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Юлія Пономарьова. Для збереження ментального здоров’я працівників, сталість продуктивності праці на робочому місці під час дії воєнного стану та післявоєнний час, лектор повідомила, що задля адвокації їхнього розроблення та впровадження Проєкт МОП розробив серію інформаційних матеріалів для працівників, роботодавців, профспілок, інспекторів праці з питань психосоціальної підтримки на робочому місці в умовах воєнного й післявоєнного часу в консультаціях із національними партнерами. Матеріали доступні на порталі Держпраці pratsia.in.ua.

alt

Навчання ризикам, пов’язаним з вибухонебезпечними предметами з використанням презентаційних матеріалів провів представник міжнародної гуманітарної організації «TheHALOTrust» Михайло Шавліс.

Учасники постійно діючого семінару висловили вдячність за змістовність актуальних тем семінару, цікаву і корисну інформацію надану виступаючими.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання