Миколаївська обласна рада
професійних спілок

На Миколаївщині проведено круглий стіл присвячений 25-ій річниці Національній службі посередництва і примирення

alt

17 листопада п.р. відділенням НСПП в Миколаївській області проведено засідання круглого столу присвяченого 25-ій річниці з дня утворення Національної служби посередництва і примирення. У заході взяли участь: голова Миколаївської обласної ради профспілок Любов Онищенко, заступник директора департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної воєнної адміністрації Юлія Нечет, голови галузевих обласних профспілкових організацій, представники позаштатних інституцій Служби – трудові арбітри та незалежні посередники НСПП.

Круглий стіл було розпочато вступним словом начальника відділення НСПП в Миколаївській області Наталії Жуковської, яка передала слова привітання від Голови НСПП Дмитра Кухнюка та першого Голови НСПП, який очолював Службу з 1998 по 2006 роки - Василя Руденка, Голови НАДС Наталії Алюшиної, національного координатора МОП в Україні Сергія Савчука, позаштатного радника Голови НСПП Надії Зарько та першого заступника керівника апарату РНБО Сергія Гербеди.

alt

Начальник відділення НСПП, звертаючись до учасників заходу, зазначила, що Служба працює у тісній співпраці з владою, роботодавцями, профспілками, представниками позаштатного активу НСПП та наголосила на важливості ролі кожного в розвитку соціального діалогу на Миколаївщині. Вона також поінформувала присутніх про зміни в нормативно-правовому та організаційному забезпеченні реформування Служби. Зокрема, підготовку НСПП проєктів нових Законів "Про колективні трудові спори", "Про соціальний діалог в Україні", введення в дію яких сприятиме більш ефективному вирішенню трудових спорів, розвитку соціального діалогу на усіх його рівнях – національному, галузевому та локальному. Забезпечуватиме створення нових можливостей ефективної взаємодії сторін соціального діалогу, як необхідної умови розвитку соціально-трудових відносин, запобігання та вирішення колективних трудових спорів як в умовах воєнного стану так і в мирний час.

Акцентовано увагу учасників, що з нагоди 25-річчя Національної служби посередництва і примирення у межах проєкту «Власна марка» відбулося урочисте спецпогашення поштової марки та конверта Служби.

Під час засідання відбулося урочисте вручення відзнак Національної служби посередництва і примирення. Зокрема, за вагомий особистий внесок у стабілізацію стану соціально-трудових відносин в Миколаївській області подяками Національної служби посередництва і примирення нагороджені: заступник директора департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної воєнної адміністрації, незалежний посередник НСПП Юлія Нечет, голова Миколаївської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення, трудовий арбітр НСПП Світлана Начинова та заступник голови Миколаївської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Оксана Смалько.

Наприкінці заходу всі учасники круглого столу висловили слова привітання та вдячності за позитивний досвід співпраці з Відділенням.

Відділення НСПП в Миколаївській області

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання