Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Миколаївська облпрофрада відреагувала

Від прориву греблі Каховської ГЕС постраждала не лише Херсонська область: щонайменше 18 населених пунктів було підтоплено у сусідній Миколаївській області, зокрема – місто Снігурівка. Торік Снігурівку обстрілювала російська армія, місто перебувало в окупації більше восьми місяців, а тепер пережило повінь.

Після катастрофи на Каховській ГЕС річка Інгулець, що впадає в Дніпро, вийшла з берегів, підтопивши 13 прилеглих населених пунктів. Вода піднялася до шести метрів. Загалом у Снігурівській громаді було підтоплено 375 будинків, через повінь евакуйовано близько 700 людей.

Нині рівень води в Інгульці менш як на метр перевищує допустимий. Далі необхідно долати наслідки катастрофи. За словами місцевої влади, насамперед перед нею стоять два завдання: забезпечення гуманітарною допомогою постраждалих та фіксація збитків.

6 червня ц.р. прийнято Заяву Президії ФПУ у зв’язку з підривом окупаційними російськими військами Каховської ГЕС. Миколаївська облпрофрада теж відреагувала на горе людей.

22 червня п.р. голова облпрофради Любов Онищенко та голова обласної організації профспілки працівників державних установ Таміла Бугаєнко відвідали Снігурівщину, зустрілися з начальником Снігурівської військової адміністрації Іваном Кухтою та надали солідарну фінансову допомогу членам профспілок Снігурівської територіальної громади, які постраждали внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС.

alt

alt

alt

Облпрофрада вдячна членським організаціям, які прийшли на допомогу та перерахували кошти. Це обласні організації профспілки працівників: охорони здоров’я, працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг, лісового господарства, суднобудування, зв’язку дирекції ПАТ «Укрпошта»; первинні профспілкові організації служби автомобільних доріг та Миколаївського відділення ПРАТ «АБІНБЕВ ЕФЕС Україна».

Вагомий внесок здійснила обласна організація профспілки працівників державних установ, яка окрім фінансової надали продуктову гуманітарну допомогу та необхідні непродовольчі товари.

Обласний комітет профспілки працівників культури прийшов на допомогу постраждалим працівникам Миколаївського Яхт-клубу, який також був підтоплений.

Обласна організація профспілки працівників соціальної сфери перерахувала кошти первинній профорганізації Центру надання соціальних послуг Снігурівської громади для надання допомоги постраждалим членам профспілки.

В Будинку спілок Миколаївської облпрофради орендують приміщення волонтери з Великобританії та Данії. Вони також долучились до надання профспілками гуманітарної допомоги постраждалим Снігурівщини. В селах Афанасіївка та Юріївка роздали людям, які зібрались біля місць видачі гуманітарної допомоги, продукти харчування та бутильовану воду.

Низький уклін всім небайдужим до чужої біди!

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання