Миколаївська обласна рада
професійних спілок

10 грудня світ відзначає День прав людини

alt

Цей день нагадує кожному про гідність особистості та необхідність захисту соціальних, економічних, політичних та трудових прав громадян.

Ми з вдячністю згадуємо тих, хто боровся проти усіляких утисків та відстоював право кожного на свободу самовираження.

Цінності, проголошені в Загальній Декларації прав людини на Генеральній Асамблеї ООН у 1948 році, - З0 статей Декларації лягли в основу наступних міжнародних договорів, у регіональні документи по правах людини, національні конституції, зокрема і в Конституцію України.

Серед основоположних прав трудящих такі права як забезпечення: свободи мирних зібрань та об'єднань, право на працю та соціальний захист, рівність прав та можливостей жінок і чоловіків. Трудові права гарантуються Кодексом законів про працю.

Профспілкові права врегульовані Законом України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», який надає гарантії щодо здійснення представництва та захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілок.

Питання дотримання прав людини завжди було об’єктом пильної уваги ФПУ. І нині в часи світової пандемії та економічної кризи профспілки не залишаються осторонь глобальних викликів, шукають нові підходи у правозахисній діяльності, відстоюють права трудящих на гідне життя, працю, відпочинок та соціальний захист.

Інспекторами праці профспілок лише за перше півріччя ц.р. надано понад 100 тис. консультацій членам профспілок у т.ч. за зверненнями на «Профспілкову гарячу лінію», складено 1356 процесуальних документів, з них 1236 позовних заяв.

Профспілкові юристи представляли інтереси 1690 членів профспілок у судових органах, рішеннями яких присуджено до стягнення на користь працівників 10 406 543 грн.

Федерація профспілок завжди буде послідовно відстоювати права працівників, розвиваючи соціальний діалог, використовувати всі законні методи і форми боротьби в інтересах простих людей.

Щиро вітаємо всіх громадян з днем прав людини! Бажаємо здоров’я, щастя, миру і благополуччя.

Прес-центр ФПУ

За матеріалами сайту ФПУ www.fpsu.org.ua

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання