Миколаївська обласна рада
професійних спілок

І засідання Ради Миколаївської обласної ради профспілок

alt

12 жовтня 2021 року відбулося І засідання Ради Миколаївської обласної ради профспілок.

З доповіддю «Про основні напрями роботи обласної ради профспілок по виконанню рішень VІІІ З’їзду ФПУ та ХХІV Миколаївської обласної міжспілкової конференції профспілок» виступив голова обласної ради профспілок Юрій Толмачов.

В доповіді голови облпрофради були визначені нагальні проблеми і завдання профспілкового руху області на сучасному етапі в світлі рішень VІІІ З’їзду ФПУ. Як зазначив Юрій Толмачов, перший і завжди домінуючий напрям дій профспілок усіх рівнів – це посилення захисту прав членів профспілок на гідну працю, соціальний захист та соціальне забезпечення, пожвавлення організаційної та інформаційної роботи з метою втримання і збільшення усвідомленого профспілкового членства.

alt

У сфері зайнятості сьогодні викликає стурбованість скорочення робочих місць та зайнятого населення області. Істотну роль у цих процесах відіграють масові скорочення працівників внаслідок реформ децентралізації та реорганізації одразу в багатьох галузях економіки, оптимізацій підприємств.

Голова облпрофради Юрій Толмачов підкреслив, що у сфері оплати праці діяльність профспілок має бути зосереджена на забезпеченні справедливого розміру заробітної плати, повноти та своєчасності її виплати. А основне наше завдання – втілювати законодавчі і галузеві гарантії в оплаті праці на рівні кожної нашої первинки через систему колективних договорів.

Доповідач окремо зупинився на питаннях внутрішнього зміцнення профспілкового руху, посилення мотивації профспілкового членства, консолідації сил і координації дій, на необхідності залучення молоді до лав профспілок, на впровадженні новітніх технологій в інформаційно-організаційній роботі.

З основного питання порядку денного виступили:

alt

Світлана Начинова – голова обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення;

alt

Таміла Бугаєнко - голова Миколаївського обласної організації профспілки працівників державних установ;

alt

Лариса Семесько – голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства.

Розглянувши та обговоривши питання порядку денного Рада прийняла відповідні рішення. Із урахуванням програмних документів VІІІ З’їзду ФПУ затверджені Пріоритетні напрями діяльності Миколаївської обласної ради профспілок на наступні п’ять років.

На засіданні Ради також було затверджено склад постійних комісій облпрофради.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання