Миколаївська обласна рада
професійних спілок

У Києві відбулася масова попереджувальна акція протесту профспілок

alt

7 жовтня - у Всесвітній день дій за гідну працю у Києві відбулася масова попереджувальна акція профспілок України під гаслом «ЗАХИСТИМО СВОЇ ТРУДОВІ ПРАВА і СВОБОДИ НА ОБЄДНАННЯ В ПРОФСПІЛКИ. ЗДОБУДЕМО КРАЩЕ ЖИТТЯ!». У заході взяли участь тисячі представників всеукраїнських профспілок та територіальних профоб'єднань - членів Федерації профспілок України, представники ПрАТ "Укрпрофоздоровниця", ПрАТ "Укрпрофтур", апарату ФПУ.

В акції взяла участь делегація профспілок Миколаївщини.

Люди вийшли на акцію протесту, щоб продемонструвати владі свою рішучість захистити законні права та інтереси спілчан, всіх людей праці.

alt

alt

Учасники акції провели біля Кабінету Міністрів України мітинг, на якому виступили Голова СПО об'єднань профспілок України, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, представники ФПУ у парламенті Вадим Івченко та Сергій Рудик, представники членських організацій Федерації профспілок України.

alt

У своєму виступі Григорій Осовий зазначив, що головним захисником законних прав та інтересів працівників, гідних та безпечних умов їх праці були і залишаються профспілки, які 6 жовтня відзначили свій день - День профспілок України. Завжди, коли влада намагається звузити ці права людини праці, організувати наступ на профспілки як авангарда та захисника найманих працівників, профспілки не можуть залишатися у стороні, вони мобілізують профспілковий актив, всіх спілчан на дії та боротьбу за гідне життя людини праці, за забезпечення його прав та інтересів.

Тому, наголосив профспілковий лідер, ми вийшли сьогодні на таку масову акцію протесту проти намагання влади змінити трудове законодавство на користь великому бізнесу, звузити елементарні трудові, економічні та соціальні права працівників. Ця акція - попереджувальна. Але, якщо влада не прислухається до голосу профспілок, до голосу народу, який профспілки представляють, такі акції відбудуться по всій країні. Профспілки налаштовані дуже рішуче. Вони готові застосовувати весь арсенал засобів боротьби за права працівників, які дозволяють Конституція України та вітчизняні закони.

Григорій Осовий підкреслив, що у цієї боротьбі за права найманих працівників українські профспілки відчувають ефективну та солідарну підтримку міжнародних організацій, зокрема Міжнародної організації праці та Міжнародної конфедерації профспілок.

Про ситуацію в галузях та регіонах України, готовність боротися за забезпечення прав та інтересів спілчан і працівників заявили під час мітингу представники освітян і атомників, металургів і аграріїв, медиків і будівельників.

Профспілкова делегація зустрілася з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем та передала йому вимоги учасників акції профспілок.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання