Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Ви запитували: роз’яснення Мінекономіки щодо повідомної реєстрації колективних договорів в умовах реорганізації районів

alt

У зв’язку з ліквідацією в Миколаївській області більшості райдержадміністрацій з усіма підрозділами (у т.ч. управліннями з соціального захисту населення районних держадміністрацій, які здійснювали повідомну реєстрацію колективних договорів в районах області), Миколаївська облпрофрада звернулась до Мінекономіки за роз’ясненням щодо суб’єктів, які повинні здійснювати повідомну реєстрацію колективних договорів в реорганізованих районах, а також в об’єднаних територіальних громадах.

Згідно з одержаною відповіддю Мінекономіки, для забезпечення здійснення повідомної реєстрації колективних договорів відповідне завдання має бути покладене на структурний підрозділ утворених районних державних адміністрацій чи рад об’єднаних територіальних громад, або для забезпечення виконання цих функцій в їх структурі має бути утворений спеціальний підрозділ. Склад та структуру місцевих державних адміністрацій визначають їх голови.

При цьому Мінекономіки звертає увагу, що відповідно до п.10 затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1321 Порядку здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва щодо майна, прав та обов’язків районних державних адміністрацій, що припиняються, райдержадміністрація, розташована в ліквідованому районі, продовжує здійснювати свої повноваження до моменту виникнення відповідного правонаступництва, передбаченого п.7 і 8 цього Порядку.

Повний текст роз’яснення Мінекономіки додається

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< жовтня 2021 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання