Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Щодо преміювання керівників комунальних підприємств за умовами колективного договору

Відповідно до ст.8 Закону України «Про оплату праці» визначення умов оплати праці керівників комунальних та державних підприємств належить до державного регулювання оплати праці.

Умови оплати праці керівників комунальних підприємств визначаються в контракті з урахуванням положень постанови Кабінету Міністрів України від 19.05.1999 № 859 «Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об’єднань державних підприємств» (зі змінами) (далі – Постанова №859).

Контракт з керівником комунального підприємства укладають керівники місцевих органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування.

Згідно з пунктом 1 Постанови №859, саме керівникам таких органів при укладанні контрактів з керівниками комунальних підприємств надано право встановлювати розмір посадового окладу керівника підприємства, умови, показники та розміри преміювання за підсумками роботи за квартал та за підсумками роботи за рік, а також доплати до посадового окладу за науковий ступінь та надбавку за стаж наукової діяльності.

У Постанові №859 визначено вичерпний перелік і граничні розміри доплат, надбавок і премій, які можуть бути встановлені керівнику комунального підприємства.

Тому, будь-які інші виплати (доплати, надбавки, премії) до посадового окладу, які передбачаються колективним договором підприємства, керівнику комунального підприємства не встановлюються.

За матеріалами офіційного видання Державної фіскальної служби України

http://www.visnuk.com.ua/uk/faq/question/2966

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання