Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Навчальний семінар для голів комісій із соціального страхування

IMG_0976_19_04_2018.jpg

18 квітня п.р. обласна рада профспілок спільно з Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області провела постійно діючий семінар на тему «Актуальні питання з експертизи тимчасової непрацездатності в роботі комісій із соціального страхування підприємств, установ, організацій» для голів комісій із соціального страхування, головних бухгалтерів галузевих профорганізацій та інших зацікавлених осіб.

 

IMG_0981_19_04_2018.jpg

В роботі семінару взяли участь: заступник начальника Управління виконавчої дирекції ФСС України в Миколаївській області – Микола Серьогін, начальник відділу страхових виплат та матеріального забезпечення Управління виконавчої дирекції ФСС України в Миколаївській області – Вікторія Данько та головний спеціаліст сектору експертизи тимчасової непрацездатності відділу фінансового контролю та аудиту Управління виконавчої дирекції ФСС України в Миколаївській області – Олександр Ангелов. Семінар відкрив голова обласної ради профспілок Юрій Толмачов.

IMG_0980_19_04_2018.jpg

Олександр Ангелов детально висвітлив питання організації роботи комісії із соціального страхування; строків повноважень членів комісії; права, обов’язки та повноваження комісії із соціального страхування. Загострив увагу на нормативно-правових документах, якими комісія має керуватись в своїй роботі, а саме:

-                Постанова правління ФСС України №25;

-                Наказ МОЗ України №532;

-                Наказ МОЗ України №455;

-                Наказ МОЗ України №189 та ін.

Виступаючий прокоментував найбільш поширені помилки лікарів при заповненні бланків листків непрацездатності, недоліки в роботі комісій із соціального страхування, детально зупинився на заповненні листка непрацездатності.

IMG_0991_19_04_2018.jpg

Вікторія Данько зупинилась на питаннях розрахунку виплат по листкам непрацездатності, на документальному оформленні побутових травм, на змінах в законодавстві України щодо обчислення стажу роботи, оплати листків непрацездатності осіб, які працюють за цивільно-правовими договорами, на умовах оплати листків непрацездатності осіб, які відпрацювали менше 6 місяців та на інших питаннях.

Заступник начальника Управління виконавчої дирекції ФСС України в Миколаївській області Микола Серьогін та фахівці Управління виконавчої дирекції ФСС дали кваліфіковані відповіді на чисельні запитання учасників семінару.

 

 

Миколаївська обласна рада профспілок висловлює щиру вдячність

Управлінню виконавчої дирекції Фонду

соціального страхування України в Миколаївській області

за співпрацю.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання