Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

Продовжено термін перепризначення субсидій на новий період

Картинки по запросу субсидия картинки

В Україні триває процес перепризначення субсидій на оплату комунальних послуг на новий період. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Якщо у ваших платіжках на оплату комунпослуг за травень не відображено субсидію, не варто хвилюватися, зазначається у повідомленні. Мабуть, через велику кількість субсидіантів місцеве управління соціального захисту населення не встигло опрацювати інформацію, яка необхідна для перепризначення субсидій на новий сезон. До цієї інформації відносяться доходи громадян за новий період, склад зареєстрованих осіб, перелік житлово-комунальних послуг, тарифи у місті. Субсидія обов’язково буде призначена заднім числом, а субсидіантам рекомендовано сплачувати обов’язковий платіж за травень у такому ж розмірі, як і у квітні.

Наприклад, обов’язкова частина платежу, яку сім’я з двох осіб сплатила за електроенергію у квітні,  становила 30 грн. Цю ж суму рекомендують сплатити  і у травні, щоби потім наступного місяця не довелося сплачувати подвійний розмір обов’язкового платежу затравень, і за червень.

Якщо раніше при розрахунку розміру субсидії бралися до уваги доходи за минулий календарний рік – з січня до грудня минулого року, то з 1 травня 2017 року доходи громадян враховуються за останні 4 квартали, що передують місяцю, з якого призначається субсидія.

Тобто у травні-червні в процесі перепризначення субсидій на новий період –2017-2018 роки – субсидіантам врахують їхні доходи не за весь попередній рік, а за три квартали 2016 року і один квартал 2017 року. Новим субсидіантам врахують доходи за попередні чотири квартали з моменту оформлення заяви і декларації.

Інформацію про доходи громадян органи соцзахисту населення самостійно отримують від фіскальної служби, через що часто виникають затримки в призначенні субсидій.

Нагадаємо, з 1 травня 2017 року в Україні діє оновлена програма житлових субсидій. На основі змін, у травні-червні органи соціального захисту проводять перепризначення субсидій на наступний рік та розраховують її розміри на літній період, а з жовтня – на новий опалювальний сезон. Повторно подавати документи на оформлення субсидії необхідно лише тим, хто орендує житло та у кого відбулися зміни у складі сім’ї. Для решти субсидіантів перерахунок буде проведено автоматично, без повторного звернення.

За матеріалами сайту Міністерства

соціальної політики України

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання