Миколаївська обласна рада
професійних спілок

ІІ пленум обкому профспілки працівників державних установ

DSC_1512_1.jpg

11 травня п.р. відбувся ІІ пленум  обласного комітету профспілки працівників державних установ. В роботі пленуму взяли участь директор Миколаївського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Валентин Бойко та виконавчий директор Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Яблоновська.

Перед початком роботи пленуму присутнім було продемонстровано відеоролики щодо мотивації профспілкового членства та слайдфільм про роботу Профспілки працівників державних установ України в 2016 році.

На пленумі з доповіддю «Про підсумки роботи обкому профспілки працівників державних установ  за 2016 рік» виступила голова обкому профспілки Таміла Бугаєнко.

DSC_1505_1.jpg

В своїй доповіді вона зазначила, що у складний час соціально-економічних перетворень в країні, основні зусилля обкому профспілки спрямовані на принципове відстоювання конституційних прав членів профспілки, здійснення захисту їх трудових, соціально-економічних прав та інтересів, посилення громадського контролю за додержанням законодавства про працю, мотивації профспілкового членства.

Голова обкому профспілки відмітила, що на даний час  в області  створено 19 об’єднаних територіальних громад, а в 6 з них вже створені та працюють первинні профспілкові організації. Обком профспілки постійно взаємодіє з працівниками органів місцевого самоврядування в об’єднаних територіальних громадах з метою створення в них профспілкових організацій та збільшення членства. Таміла Бугаєнко наголосила, що тільки організована та фінансово міцна профспілка здатна сьогодні відстоювати права і гарантії своїх членів в умовах ринкової економіки.

В обговоренні доповіді голови обкому взяли участь члени обкому профспілки. На пленумі з інформацією про хід виконання адміністративно-територіальної реформи по створенню об’єднаних територіальних громад в Миколаївській області виступили: директор Миколаївського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Валентин Бойко та виконавчий директор Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Яблоновська.

З інформацією про зміни в податковому законодавстві виступила головний бухгалтер обкому профспілки Лідія Цимбаліста. Також були обговорені інші фінансові питання, в тому числі щодо участі в обласному огляді-конкурсі на кращу первинну профспілкову організацію «Активна первинка – сильна профспілка» та в ІХ міжгалузевій  спартакіаді профспілок Миколаївської області.

По всіх питаннях порядку денного прийнято відповідні постанови.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання