Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

Миколаївський міський координаційний комітет сприяння зайнятості населення провів чергове засідання

IMG_20170511_140538.jpg

11 травня п.р. відбулося чергове засідання Миколаївського міського координаційного комітету сприяння зайнятості населення (далі - комітет). До участі у засіданні комітету, яке пройшло під головуванням голови Миколаївської облпрофради Юрія Толмачова, були запрошені члени комітету – представники профспілок, роботодавців та органів місцевого самоврядування.

У рамках порядку денного членами комітету було розглянуто та обговорено три  питання.

По-першому питанню “Про стан виконання показників та заходів Програми зайнятості населення міста Миколаєва на період до 2017 року протягом І кварталу 2017 року” доповідали директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради — Сергій Бондаренко та заступник директора Миколаївського обласного центру зайнятості Людмила Алпєєва. Виступаючі проінформували про хід виконання заходів Програми зайнятості протягом І кварталу 2017 року та про Програму  залучення іноземних інвестицій з метою поліпшення інвестиційних умов та модернізації економіки міста. Також були обговорені питання співпраці з роботодавцями та створення нових робочих місць і працевлаштування безробітних районними центрами зайнятості, у т. ч. до отримання ними статусу безробітного. Особливу увагу було приділено питанням проведення інформаційно-розяснювальної роботи та інспекційним відвідуванням підприємств фахівцями департаменту праці та соціального захисту населення замість перевірок. Прокоментували підняту тему та пов’язані з нею проблеми голова облпрофради Юрій Толмачов та генеральний директор обласної організації роботодавців “Промисловці та підприємці Миколаївщини” Олександр Шпиль.

По-другому питанню “Про стан надання соціальних послуг службою зайнятості безробітним громадянам міста Миколаєва протягом І кварталу 2017 року в рамках дії Закону України «Про зайнятість населення” доповідала заступник директора Миколаївського обласного центру зайнятості Людмила Алпєєва. Доповідач проінформувала про основні послуги служби зайнятості; про стан залучення безробітних осіб до громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру протягом І кварталу 2017 року. Особливу увагу та обговорення було приділено питанням навчання та отримання безробітними ваучерів; працевлаштування учасників АТО, внутрішньопереміщених осіб,  безробітних осіб, які потребують соціального захисту та молоді; отримання роботодавцями компенсації ЄСВ при працевлаштуванні безробітних.

По останньому питанню доповідала заступник директора — начальник управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради — Олена Ніколаєва,  яка повідомила про виконання в повному обсязі протокольних доручень, наданих на засіданні комітету від 30.11.2016.

За підсумком обговорення питань порядку денного були прийняті відповідні рішення.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання