Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

Заява ФПУ з приводу рішення НКРЕКП про підвищення тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу

Миколаївська обласна рада профспілок інформує, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила 28 березня 2017 року антинародне рішення «Про встановлення тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу». Ним встановлюється з 1 квітня 2017 року додаткова фіксована «абонплата» для населення та промисловості за користування газотранспортними та газорозподільними мережами, які є стратегічним інфраструктурним ресурсом держави. Таке рішення вкотре спричинить здорожчання вартості енергоносіїв, зведе нанівець усі зусилля з енергозбереження та диверсифікації енергоносіїв, стане черговим бар'єром соціально-економічного оздоровлення України.

Рішення прийнято за 3 дні до вступу його в дію всупереч доручень Уряду, положень Генеральної угоди, принципів соціального діалогу, рішень Національної тристоронньої соціально-економічної ради і несе загрозу для добробуту громадян, економічної і соціальної стабільності держави.

Федерація профспілок України заявила рішучий протест проти ухвалення такого рішення (заява додається).

Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні звернувся 29.03.2017 до голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Вовка Д.В. і першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України, голови Міжвідомчої робочої групи з опрацювання пропозицій щодо перегляду цін на природний газ Кубіва С.І. з вимогами:

- негайного скасування прийнятого НКРЕКП рішення та накладення мораторію на підвищення ціни на газ та тарифів на житлово-комунальні послуги без проведення належного громадського обговорення та погодження із соціальними партнерами;

- притягнення до відповідальності винних посадових осіб НКРЕКП аж до їх звільнення із займаних посад;

- негайного внесення на розгляд Парламенту питання цінової тарифної політики на енергоносії та житлово-комунальні послуги із залученням громадськості, експертів, сторін соціального діалогу.

У зверненні СПО репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок (додається) посадових осіб попереджено, що у разі нехтування вимог профспілок вони разом з іншими громадськими організаціями вдадуться до рішучих дій на захист інтересів спілчан, включаючи ініціювання масових акцій протесту.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання