Миколаївська обласна рада
професійних спілок

В галузі було дано старт колдоговірної кампанії 2017 року

DSCN1283.jpg

В зв’язку з  прийняттям Державного бюджету країни на поточний рік, внесенням  змін в деякі законодавчі акти України та початком колдоговірної кампанії в галузі,  25 січня Миколаївська облорганізація профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення для голів профспілкових комітетів та спеціалістів з оплати праці галузевих підприємств провела семінар-навчання за участю спеціалістів департаментів праці та соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації та Миколаївської міської ради.

В роботі семінару прийняли участь 75 чоловік із 41 підприємства міста та області.

І.Ю. Решетнікова, головний спеціаліст відділу трудових відносин управління праці департаменту праці та соцзахисту населення Миколаївської міської ради,  розповіла присутнім про порядок підготовки та укладення колективних договорів, про умови проведення їх повідомної реєстрації,  змін і доповнень до них.

По другому  питанню начальник управління праці та зайнятості департаменту праці та соцзахисту населення Миколаївської облдержадміністрації Н.В. Калінська детально висвітлила питання дотримання норм діючого законодавства з оплати праці на підприємствах в аспекті прийняття Законів України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 06.12.16 р. за №1774-VІІІ, яким серед іншого внесено зміни до Кодексу законів про працю України та Закону України «Про оплату праці».

DSCN1277.jpg

Також на семінарі членські профспілкові організації отримали спільні звернення облорганізації профспілки з департаментом ЖКГ Миколаївської міської ради та з управлінням ЖКГ Миколаївської облдержадміністрації із рекомендацією підвести підсумки виконання зобов’язань по колективних договорах 2016 року, розпочати роботу над укладанням нових або продовженням дії укладених договорів на поточний рік, внести зміни з вищевказаних питань.

Слухачі семінару мали можливість задати запитання та отримати на них кваліфіковані відповіді. 

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання