Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Робоча зустріч Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з Головою ФПУ Григорієм Осовим

alt

16 листопада п.р. у Верховній Ради України відбулась робоча зустріч Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з Головою Федерації профспілок України Григорієм Осовим. Під час неї обговорено питання щодо підвищення соціальних стандартів, зокрема, розміру мінімальної заробітної плати в контексті обговорення і прийняття Держбюджету на наступний рік.

alt

Голова Парламенту висловив сподівання, що Верховна Рада «скоріш за все вийде на прийняття Бюджету 8 грудня». Він підтримав ініціативу профспілок, щоб напередодні ухвалення головного фінансового документу відбулося його обговорення спільно з Прем’єр-міністром, лідерами парламентських фракцій і представниками Федерації профспілок України. «Саме діалог є ключовим моментом у нашій співпраці, бо країна проходить сьогодні непростий етап: ми проводимо реформи і водночас - робимо все, щоб захистити наших дітей, щоб зупинити війну», - наголосив А.Парубій. Він підкреслив, що «це не виправдання, але маємо спільно нести відповідальність за все, що відбувається», і нагадав, що «цієї осені Парламент і Уряд чесно і відповідально обговорюють і працюють над проектом Бюджету-2017».

alt

За підсумками зустрічі Г.Осовий заявив, що 17 листопада профспілки не вийдуть на акції, «аби не ставати об’єктом політичних маніпуляцій». При цьому Голова ФПУ наголосив, що профспілки «не відмовляються від своїх намірів і вийдуть на акції на початку грудня, коли у Парламенті розглядатиметься і ухвалюватиметься бюджет, який передбачає підвищення соціальних стандартів». Він підкреслив, що профспілкові акції триватимуть, доки не будуть прийняті вимоги щодо забезпечення соціальних стандартів».

За матеріалами Прес-центру ФПУ

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання