Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Вітаємо з ювілеєм, «Вербиченька»!

_30_років_1.jpg

Наприкінці жовтня п.р. в національному університеті імені Петра Могили відбувся святковий захід, присвячений 30-річчю створення народного фольклорного ансамблю «Вербиченька». Ансамбль «Вербиченька» був створений у жовтні 1986 року на базі ДП «Суднобудівний завод імені 61 комунару». Засновником і художнім керівником ансамблю всі ці роки була заслужений працівник культури України Галина Петрівна Стрелецька.

Першими концертними майданчиками ансамблю стали цехи та відділи заводу, літні сценічні майданчики, база відпочинку «Чорноморка» та санаторій-профілакторій «Інгул», пізніше – сцени міських будинків культури, обласні та всеукраїнські сцени. За високу майстерність, творчу діяльність та  професійний рівень в 1992 році фольклорний ансамбль «Вербиченька» був удостоєний почесного звання «Народний аматорський колектив профспілок України». І постійно, на протязі всіх років колектив з честю підтверджував високе звання «народний». Колектив ансамблю неодноразово нагороджувався Грамотами та Подяками всіх рівнів, приймав активну участь у І-VІ Всеукраїнських фестивалях аматорського мистецтва, які проводила Федерація профспілок України. В 2011 році за активну творчу діяльність у справі збереження, розвитку і пропаганди культури українського народу,  організацію змістовного дозвілля членів профспілок Президія ФПУ нагородила керівника ансамблю Стрелецьку Г.П. почесним знаком «За досягнення в аматорському мистецтві».

_30_років_4.jpg

Репертуар колективу це – українські народні пісні родинно-побутового, соціально-побутового напрямку, історично-козацькі пісні, пісні-балади, пісні про кохання, жартівливі та обрядові пісні. Учасники ансамблю – безкорисні трудівники заводу та інших підприємств міста, справжні цінителі української народної пісні. Вони співають, приносять радість собі та іншим, знаходять в спілкуванні з піснею і музикою духовне задоволення. Сьогодні це самобутній та стабільний колектив, який популяризує кращі зразки української пісенної творчості, сприяє відродженню пісенної культури, народних обрядів півдня України.

_30_років_3.jpg

Ювіляри отримали привітання та нагороди від обласної ради профспілок,  обласної організації профспілки працівників суднобудування, профкому ДП «Суднобудівний завод імені 61 комунару» та інших.

Глядачі тепло зустрічали всіх учасників концерту, але шквал оплесків дістався іменинникам – учасникам народного фольклорного ансамблю «Вербиченька», керівнику ансамблю - заслуженому працівнику культури України  Галині Стрелецькій та акомпаніатору Сергію Безуглому.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання