Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Розширене засідання президії Миколаївської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення

DSCN0827.jpg

Миколаївська облорганізація профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення 12 жовтня поточного року провела розширене засідання президії, на порядку денному якого була розглянута низка важливих питань, зокрема:

- щодо подальших дій профспілок у зв'язку з невиконанням державою стороною вимог, схвалених учасниками Всеукраїнського маршу протесту 06.07.16 р.;

- про ситуацію з оплати праці на підприємствах галузі;

- про підсумки роботи профорганізацій з оздоровлення трудящих і членів їх сімей в 2016 році;

- про проведення галузевого огляду-конкурсу на краще санітарно-побутове приміщення;

- про проведення огляду-конкурсу на кращий профспілковий куток.

  По першому питанню порядку денного голова облорганізації С.О. Начинова проінформувала присутніх про засідання президій ФПУ та ЦК профспілки України, на яких  розглядалось питання проведення  Всеукраїнської акції протесту профспілок з метою забезпечення виконання вимог щодо перегляду встановленої ціни на енергоносії, підвищення соціальних гарантій, погашення заборгованості із заробітної плати. По даному питанню президія облорганізації профспілки  постановила прийняти участь в Всеукраїнській  акції протесту профспілок, доручила первинним профспілковим організаціям  провести необхідну роботу та  забезпечити участь в акції протесту членів профспілки у м. Києві у разі її проведення.

DSCN0848.jpg 

  По другому питанню був проаналізований рівень середньої заробітної плати на підприємствах галузі, розглядались заходи щодо погашення  заборгованості по заробітній платі  на трьох підприємствах комунального господарства. Президія зобов’язала профспілкові комітети контролювати питання своєчасної виплати заробітної плати на підприємствах, інформувати облорганізацію профспілки про кожний випадок затримки зарплати та домагатись підвищення заробітної плати працівників за рахунок зменшення ставки єдиного соціального внеску.

  При підведенні підсумків оздоровчої кампанії влітку 2016 року президією було зазначено, що оздоровлення та відпочинок працівників галузі та членів їх сімей займало важливе місце усіх  членських профспілкових організацій. Протягом літа було оздоровлено 3146 чоловік, у т.ч. 969 дітей та підлітків. З загальної чисельності оздоровлених 2517 чол. або 80 % відпочивали в пансіонаті відпочинку облорганізації профспілки «Берізка». Були визначені  кращі в організації оздоровлення працівників та членів їх сімей. Облорганізація профспілки преміювала голів первинних профспілкових організацій за активну участь і особистий внесок в організацію оздоровлення дітей працівників підприємств. Президія доручила керівникам та профкомам підприємств почати роботи по підготовці наступного оздоровчого сезону.

DSCN0828.jpg

  Президією було зазначено, що стан санітарно-побутових приміщень на підприємстві є одним з показників порядності роботодавця та турботи профкомітету. З метою приведення побутових приміщень на підприємстві у відповідність з вимогами санітарно-гігієнічних норм було вирішено провести щорічний обласний огляд-конкурс на краще санітарно-побутові приміщення 24-25 листопада поточного року. Президія затвердила Положення про проведення конкурсу, а також склад конкурсної комісії.

  Одним з діючих інструментів інформаційної діяльності  профспілки та ефективного доведення до членів профспілки усіх важливих подій, які відбуваються на підприємстві та в галузі, інформації про поточні питання, над якими працюють виборні профспілкові органи, про нові завдання, які стоять  перед профспілкою, є профспілкові кутки.

 Президія облорганізації прийняла рішення, що в цьому році  огляд-конкурс на кращий профспілковий куток  буде поведений 4 листопада. Оцінювати кутки буде конкурсна комісія згідно Положення про проведення конкурсу, які були затверджені на президії.

  По всіх питаннях порядку денного засідання президії були прийняті відповідні постанови.

Голова облорганізації профспілки                                                                                        С.О. Начинова 

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання