Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Соціально-економічна ситуація підприємств лісового господарства на контролі Миколаївської обласної ради профспілок та відділення НСПП в Миколаївській області

08_08_2016.jpg

4 серпня п.р., в рамках Угоди про співпрацю між Миколаївською обласною радою профспілок (далі - облпрофрада) та відділенням НСПП в Миколаївській області (далі - Відділення), відбулася робоча зустріч із головою Миколаївської обласної організації профспілки працівників лісового господарства Ларисою Семесько. В зустрічі взяли участь: заступник голови облпрофради Любов Онищенко, заступник начальника Відділення Світлана Загребайленко, головний спеціаліст відділу облпрофради з соціально-економічних питань Марина Баришевська та головний спеціаліст Відділення Олена Спанатій. 

В ході заходу обговорювався стан соціально-трудових відносин на підприємствах лісової галузі Миколаївської області та питання зростаючої заборгованості із виплати заробітної плати на ДП «Веселинівське лісове господарство». 

Любов Онищенко проаналізувала ситуацію щодо заборгованості в області в цілому та наголосила на тому, що левова частка в ній належить підприємствам державної форми власності. Порівняно з 1 січня 2016 року на державних підприємствах зростання боргу відбулось майже вдвічі та станом на 1 серпня 2016 року (за оперативними даними) сума заборгованості на Миколаївщині становить 80,4 млн.грн.

В свою чергу, Лариса Семесько повідомила про вкрай складне соціально-економічне становище на підприємствах лісового господарства в Південному регіоні. Щоденний режим роботи працівників скорочено до 4 годин. На державному рівні не прийнята відповідна Програма і тому на сьогодні повністю відсутнє фінансування з державного бюджету. Не передбачені та не виділяються кошти на охорону лісів від пожеж та на посадку лісів.

Під час зустрічі Світлана Загребайленко повідомила, що у травні п.р., з метою запобігання виникненню колективного трудового спору, Відділенням взято на облік стан соціально-трудових відносин на ДП «Веселинівське лісове господарство». З огляду на ситуацію, яка склалась на підприємствах лісової галузі, заступник начальника Відділення детально окреслила процедуру формування вимог найманих працівників та порядок вступу у колективний трудовий спір. Було наведено приклади позитивного досвіду з вирішення колективних трудових спорів, які виникали з аналогічних причин.

Облпрофрада та Відділення здійснюватимуть постійний моніторинг та триматимуть на контролі ситуацію, що склалася на підприємствах лісової галузі Миколаївської області.

Головний спеціаліст відділу

з соціально-економічних

питань облпрофради

Марина Баришевська,

 головний спеціаліст відділення НСПП

в Миколаївській області

Олена Спанатій  

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання