Миколаївська обласна рада
професійних спілок

ІІІ Пленум обкому профспілки працівників культури

_ОК_культури_001.jpg

18 травня п.р. відбувся ІІІ Пленум Миколаївського обкому профспілки працівників культури. На Пленум були запрошені члени обкому профспілки, члени ревізійної коміссії та профспілковий актив галузі. В роботі Пленуму взяли участь заступник голови обласної ради профспілок Любов Онищенко та заступник начальника управління культури, національностей та релігій ОДА Лариса Поддубна.

Із доповіддю «Про дії обкому профспілки працівників культури щодо захисту трудових та соціально-економічних прав членів профспілки» виступила голова обласної організації профспілки працівників культури Любов Назарова.

В своїй доповіді голова облпрофорганізації зупинилась на основних  проблемах, які існують в галузі. Любов Назарова  відмітила, що впровадження в Україні кардинального реформування та децентралізації, недостатність коштів державного та місцевих бюджетів, прийняття органами влади непопулярних в соціальному плані рішень, а також суперечливість законодавчих та нормативно-правових актів вимагають від обкому профспілки та профспілкових організацій вживати більш активних заходів щодо недопущення порушень трудових прав та погіршення соціального статусу членів профспілки.

В обговоренні питання взяли участь голови профорганізацій: обласного краєзнавчого музею Лілія Редька, обласної філармонії Вікторія Осадча, академічного українського театру драми та музичної комедії Євген Безух та ін.

Пленум_ОК_культури_005.jpg

У зв’язку із зазначеними проблемами та з метою посилення позицій профспілки працівників культури пленум обкому профспілки прийняв відповідні рішення. Обкому профспілки рекомендовано спільно з ЦК профспілки домагатися від Міністерства культури надання роз’яснень щодо механізму впровадження норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури» та розроблення заходів щодо подальшого працевлаштування працівників, які будуть вивільнені; домагатися вилучення з проекту Трудового кодексу норм, які обмежують права профспілок та працюючих.

Головам районних рад, первинних профспілкових організацій рекомендовано використовувати повною мірою надані законодавством повноваження профспілок, протистояти необґрунтованому скороченню чисельності працівників установ та організацій закладів культури, спорту.

З інформацією про підсумки виконання бюджету обкому профспілки працівників культури за 2015 рік та затвердження бюджету на 2016 рік виступила головний бухгалтер обкому профспілки Юлія Будаєва. Бюджет на 2016 рік затверджено. По всіх розглянутих питаннях прийняті відповідні постанови.

Пленум пройшов на високому організаційному рівні.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання