Миколаївська обласна рада
професійних спілок

24 березня відбувся VII З’їзд профспілок України

25_03_2016.jpg

У сучасних складних соціально-економічних умовах роль профспілок у забезпеченні законних прав та інтересів працюючої людини зростає, напевно, як ніколи. Про те, як покращити якість та підвищити ефективність і результативність профспілкової роботи, знайти нові шляхи для вирішення актуальних проблем, говорили делегати VII З’їзду профспілок України, що відбувся 24 березня, у Києві.

 У роботі з’їзду взяли участь понад 1000 осіб – делегати з усіх регіональних профцентрів та всеукраїнських галузевих профспілок, представники СПО сторони роботодавців на Національному рівні, Кабінету Міністрів України, міністерств і відомств, Національної служби посередництва і примирення, делегації національних профцентрів Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Молдови, Німеччини, Польщі, Туреччини.

25_03_2016_1.jpg

 На форум були запрошені народні депутати України, керівники політичних Фракцій у Верховній Раді України, відповідальні працівники Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Національний координатор МОП в Україні, партнери ФПУ з міжнародних профцентрів Європейської конфедерації профспілок, Пан’європейської регіональної ради.

Присутні пом’янули хвилиною мовчання та вшанувати світлу пам’ять синів і дочок України, які віддали своє життя за торжество справедливості.

25_03_2016_2.jpg

Голова ФПУ Григорій Осовий виступив з доповіддю про Звіт Ради ФПУ про роботу з квітня 2011 року – березень 2016 року та Стратегію діяльності Федерації профспілок України на 2016–2021 роки «Європейський вибір». Таким чином, З’їзд підіб’є підсумки діяльності ФПУ за минулі п’ять років, а також прийме Стратегію діяльності ФПУ на 2016-2021 роки «Європейський вибір».

Делегати профспілкового форуму у своїх виступах проаналізували сучасну соціально-економічну ситуацію, а також найгостріші проблеми у своїх галузях та регіонах, запропонували конкретні кроки для покращення ситуації, підвищення ефективності дій профспілок.

Ділові, конструктивні пропозиції пролунали у виступах заступника голови Профспілки працівників вугільної промисловості Валерія Мамченко, голови Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Сергія Пугачова, голови первинної профспілкової організації студентів Харківського Національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди Профспілки працівників освіти і науки Світлани Білецької, голови первинної профспілкової організації технічного коледжу Національного університету водного господарства та природокористування, Рівненська область Наталії Зінь, голови профкому організації ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Юрія Бобченко, голови первинної профспілкової організації ДП «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. А.М. Макарова» Валерія Васильева, голови Кіровоградської обласної організації профспілки працівників лісового господарства Валентини Токарчук, голови первинної організації ДПТЗ «Броварський професійний ліцей», член ЦК Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Оксани Пержинської та інших делегатів та гостей форуму.

Заслухавши й обговоривши доповідь Голови ФПУ Григорія Осового про Звіт Ради ФПУ про роботу з квітня 2011 року – березень 2016 року та Стратегію діяльності Федерації профспілок України на 2016–2021 роки «Європейський вибір», VII З’їзд прийняв рішення щодо визнання роботи Ради ФПУ за звітний період задовільною, підкреслив, що вона цілеспрямовано працювала над реалізацією Цільових програм та Програмних резолюцій VI З’їзду ФПУ. У постанові також визначені завдання Федерації профспілок, її членських організацій.

Делегати форуму також розглянули та затвердили Резолюції VII З’їзду ФПУ «Профспілки – за європейський вибір України», «Профспілки – за результативний соціальний діалог в інтересах добробуту громадян», «Молодь – майбутнє профспілок», «За гендерну рівність і протидію насиллю», а також зміни до Статуту Федерації профспілок України, провели вибори Голови ФПУ та підтвердили повноваженння нового складу Ради ФПУ.

Головою ФПУ обрано Григорія Осового, його заступнкиами - Євгена Драп'ятого, Володимира Саєнка.

В роботі VII З’їзду ФПУ взяла участь делегація профспілки Миколаївської області.

За матеріалами прес-центру ФПУ

Постанови VII З’їзду додаються.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання