Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з фінансових питань до завідувачки фінансового відділу-головного бухгалтера облпрофради

Кушнір Лілії Іванівни за тел. 068-865-82-31;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

Центральний районний центр зайнятості м. Миколаєва 25 років: з людьми і для людей

alt

З нагоди 25-ої річниці з дня утворення Державної служби зайнятості, 25 грудня п.р. в приміщенні Центрального районного центру зайнятості м. Миколаєва, відбулося засідання «Круглого столу» під гаслом: «25 років: з людьми і для людей». 

Метою заходу було підведення підсумків щодо результатів спільної діяльності служби зайнятості із соціальними партнерами у реалізації державної політики у сфері зайнятості та визначенням шляхів спрямованих на поглиблення та активізацію співпраці.

На заході були присутні соціальні партнери, з якими тісно, упродовж багатьох років, співпрацює центр зайнятості, а саме: адміністрація Центрального району Миколаївської міської ради, Департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Миколаївська обласна рада профспілок та роботодавці Центрального району.

Засідання «Круглого столу» відкрила в.о. директора Центрального районного центру зайнятості м. Миколаєва Мойса Світлана Олександрівна, яка привітала усіх присутніх, ознайомила учасників з метою та програмою заходу, а також підвела підсумки діяльності служби зайнятості упродовж 25 років існування та наголосила, що саме консолідація зусиль служби зайнятості з місцевими органами влади, профспілками, роботодавцями та їх організаціями сприяє досягненню ефективного результату у вирішенні проблем зайнятості.

alt

Під час проведення заходу особливу увагу приділено працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб, соціально вразливих категорій громадян, а також на співпраці з роботодавцями щодо збільшення кількості вакансій та робіт тимчасового характеру, їх актуалізації та підвищення якісного рівня інформації про вакансії.

Начальник відділу зайнятості населення Департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Слюсаренко І.Є. зупинилася на вирішенні невідкладних питань відносно життєзабезпечення переміщених осіб в нових умовах проживання, удосконалення порядку соціального захисту таких осіб та перспектив співпраці в організації громадських робіт, пов’язаних з призначенням житлових субсидій для районних управлінь соціальних виплат та компенсацій.

alt

Представник адміністрації Центрального району Миколаївської міської ради Цвятко О.Г. наголосила на одному із напрямків взаємовигідної співпраці служби зайнятості – організації оплачуваних громадських робіт, завдяки яким майже 237 безробітних, тобто 71 % безробітних від загальної чисельності безробітних, що брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру в поточному році отримали матеріальну підтримку.

         Матвєєва Н.Є., завідувач відділу з правової роботи Миколаївської обласної ради професійних спілок, представники якої приймають активну участь в семінарах, засіданнях «Круглого столу», Днях відкритих дверей та інших інформаційно – консультаційних заходах центру зайнятості, наголосила на забезпеченні комплексного підходу до розширення можливостей прикладання праці та підвищення конкурентоспроможності соціально вразливої категорії громадян, підвищення соціальної відповідальності роботодавців та посилення взаємодії влади та громадянського суспільства у розв’язанні питань зайнятості.  

В.о. директора Центрального РЦЗ м. Миколаєва, при підведенні підсумків спільної роботи наголосила, що завдяки організації керівниками ТОВ «Техноцентр Миколаїв – Авто», ФОП Малаховського В.О., ФОП Нугаєвої О.А., ТОВ НВП «Деметра Інтернешл», ФОП Калюжного В.С., ТОВ «Хімпобутторг» стабільної роботи, своєчасної виплати заробітної плати та страхових внесків стало можливим збереження діючих та створення нових робочих місць, працевлаштування безробітних із забезпеченням державних гарантій зайнятості.

Під час проведення «Круглого столу» учасники відзначили, що саме взаємовигідна співпраця соціальних партнерів є однією з важливих передумов сприяння соціально - економічному розвитку району та висловили подяку директору Центрального районного центра зайнятості та колективу за плідну роботу.

                                                                           Центральний РЦЗ м. Миколаєва

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання