Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

Перше засідання трудового арбітражу по вирішенню КТС у державному закладі «Спеціалізована медико-санітарна частина №2 Міністерства охорони здоров’я України» міста Южноукраїнська

alt

23 грудня п.р. за участі представників відділення НСПП в Миколаївській області (далі – Відділення), Миколаївського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, сторін спору відбулось перше засідання трудового арбітражу з вирішення колективного трудового спору (конфлікту) у державному закладі «Спеціалізована медико-санітарна частина № 2 Міністерства охорони здоров’я України» міста Южноукраїнська Миколаївської області.

 

Засідання трудового арбітражу розпочалось вступним словом заступника начальника Відділення – завідувача сектора інформаційно-аналітичної роботи та прогнозування Світлани Загребайленко, яка ознайомила присутніх з ходом вирішення колективного трудового спору (конфлікту), повідомила, що 15.12.2015 року сторони спору підписали угоду про утворення трудового арбітражу, в якій домовились про обов’язковість виконання його рішення. До персонального складу трудового арбітражу було включено трьох арбітрів НСПП (Заяць Є.М., Онищенко Л.М., Обручкова Р.І.) та двох представників управління охорони здоров’я Миколаївської облдержадміністрації (Савчук Л.Г., Новікову Н.М.).

 

Завідувач сектору правового забезпечення Відділення Валерія Карасьова окреслила процедуру розгляду колективного трудового спору (конфлікту) трудовим арбітражем.

 

Головою трудового арбітражу з вирішення колективного трудового спору (конфлікту) став Обручков Р.І., а секретарем – Онищенко Л.М.

 

Для ознайомлення з позиціями сторін колективного трудового спору (конфлікту) голова трудового арбітражу надав їм слово. Першим виступив по суті спору представник зі сторони найманих працівників у колективному трудовому спорі (конфлікті), завідувач відділення невідкладної медичної допомоги В. Мєндусь. Він повідомив, що у зв’язку з перейменуванням відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги у відділення невідкладної медичної допомоги наймані працівники були позбавлені надбавок за безперервний стаж роботи, незважаючи на те, що їхні функціональні обов’язки не змінились.

 

Начальник ДЗ «Спеціалізована медико-санітарна частина № 2 Міністерства охорони здоров’я України» О. Стахорська охарактеризувала правові підстави змін в умовах оплати праці найманих працівників відділення невідкладної медичної допомоги ДЗ «Спеціалізована медико-санітарна частина № 2 Міністерства охорони здоров’я України».

Головний лікар Миколаївського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф А.Самойлов, який брав участь у засіданні трудового арбітражу в якості експерта в галузі функціонування системи закладів екстреної медичної допомоги Миколаївської області, охарактеризував роботу центрів екстреної медичної допомоги та її відмінності від невідкладної медичної допомоги. 

 

Заслухавши позиції сторін колективного трудового спору (конфлікту) та пояснення експерта, члени трудового арбітражу прийняли рішення відкласти розгляд колективного трудового спору (конфлікту) у зв’язку з необхідністю надання стороною роботодавця додаткових документів для вивчення.

Спанатій О.С., головний спеціаліст сектора правового забезпечення

відділення НСПП в Миколаївській області

 

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання