Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

Миколаївський міський координаційний комітет сприяння зайнятості населення провів чергове засідання

alt

17 грудня п.р. відбулося чергове засідання Миколаївського міського координаційного комітету сприяння зайнятості населення (далі - комітет). До участі у засіданні комітету, яке провів голова Миколаївської облпрофради Юрій Толмачов, були запрошені члени комітету – представники профспілок, роботодавців та органів влади.

У рамках порядку денного було розглянуто та обговорено питання “Про стан працевлаштування демобілізованих учасників АТО протягом 2015 року”. Доповідаючи з цього питання, заступник начальника відділу організації працевлаштування Миколаївського обласного центру зайнятості - Тамара Ніколаєва навела досягнуті у 2015 році показники щодо кількості працевлаштованих демобілізованих учасників АТО і відзначила велику кількість осіб, які після демобілізації протягом 2015 року звернулися до центрів зайнятості, а також розповіла про надання спеціалістами центрів зайнятості психологічної та практичної підтримки при працевлаштуванні такої категорії осіб.

alt

По-другому питанню “Про організацію і проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру протягом 2015 року” доповідали заступник директора — начальник управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради — Олена Ніколаєва та начальник відділу надання послуг роботодавцям Миколаївського обласного центру зайнятості — Вікторія Губіна. Вони навели досягнуті у 2015 році показники щодо значного збільшення кількості, осіб залучених протягом 2015 року до громадських та інших робіт тимчасового характеру, та зазначили, що особливо актуальним в цьому році були роботи стосовно допомоги при призначенні субсидій. Безробітні залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру набувають можливість в подальшому бути прийнятими на постійне місце роботи на підприємствах, де вони виконували такі види робіт. В свою чергу роботодавці мають можливість побачити, чи зможе виконувати якісно та ефективно такий працівник доручену роботу на постійному місці роботи.

Прокоментували підняті теми та пов’язані з працевлаштуванням проблеми голова облпрофради Юрій Толмачов, генеральний директор обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини» Олександр Шпиль та інші присутні.

Наприкінці засідання було затверджено План роботи Миколаївського міського координаційного комітету сприяння зайнятості населення на 2016 рік та заслухано інформацію заступника директора — начальника управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради — Олени Ніколаєвої про виконання протокольних доручень, наданих на засіданні комітету 24.06.2015.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання