Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

Творча співпраця

alt

«Нова версія стандарту ISO 9001:2015 «Системи менеджменту якості. Вимоги». Внутрішній аудит систем менеджменту у відповідності з вимогами стандартів ДСТУ ISO 9001:2009, ДСТУ ISО 22000:2007». Саме такій темі був присвячений організований фахівцями Органу з сертифікації систем управління ДП «Миколаївстандартметрологія» семінар для представників підприємств та організацій, які впроваджують у себе систему управління якістю, систему управління безпечністю харчової продукції, а також тих, де вже функціонують дані системи для їх поліпшення та з метою підготовки нових фахівців та внутрішніх аудиторів.

Семінар проходив з 9 по 11 грудня 2015 року на базі Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова, з яким ДП «Миколаївстандартметрологія» укладено угоду про творчу співпрацю.

Робота семінару розпочалася з виступів директора ДП «Миколаївстандартметрологія» Романенко І.М. та декана факультету економіки моря Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова Парсяка В.Н.

Ірина Романенко привітала присутніх, розповіла про ефективність на необхідність впровадження сучасних систем управління на прикладі ДП «Миколаївстандартметрологія», на якому впроваджена та діє сертифікована інтегрована система управління, у яку входять система управління якістю (ISO 9001), система управління гігієною та безпекою праці (OHSAS 18001) і система екологічного керування (ISO серії 14001) та побажала всім плідної роботи.

Володимир Парсяк у своєму виступі, розповів, що подібні семінари вже третій рік поспіль недаремно проходять на базі Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова, адже це єдиний вищий навчальний заклад області, в якому впроваджена система управління якістю. Саме з сертифікації системи управління якістю факультету економіки моря розпочалася співпраця НУК ім. адмірала Макарова з ДП «Миколаївстандартметрологія».

Протягом семінару 47 представників 34 підприємств різних галузей промисловості, а також вищих навчальних та медичних закладів мали змогу ознайомитися з новими вимогами міжнародного стандарту ISO 9001 у редакції 2015 року, отримати роз’яснення щодо вимог державних стандартів ДСТУ ISO 9001:2009, ДСТУ ISO 22000:2007 та інформацію щодо використання їх як настанов для здійснення аудитів.

Досвідчений лектор Гаєвський Олег Анатолійович, доцент, кандидат технічних наук, менеджер та сертифікований аудитор Європейської організації з якості (ЄОЯ), доцент інституту REFA (Німеччина), який проводив підготовку по базовим модулям більш двох з половиною тисяч кваліфікованих менеджерів з якості в Україні та країнах СНД, протягом семінару роз’яснив основні причини перегляду та основні зміни вимог ISO 9001:2008, провів аналіз цих змін, висвітлитив аспекти та критерії для проведення внутрішніх аудитів для поліпшення діяльності підприємств.

alt

«На ТОВ «Аміко Комплекс» вже впроваджена та діє сертифікована система менеджменту якості. Проте для її ефективності та адаптації в умовах змін до вимог нормативних документів участь у таких семінарах вкрай важлива для фахівців з якості підприємств» - розповіла учасниця семінару, головний метролог ТОВ «Аміко Комплект» Пташник Олександра Олександрівна.

Проте крім досвідчених фахівців, участь у семінарі прийняли молоді спеціалісти. «Сьогодні на ТОВ «Агро-Юг-Сервіс» активно впроваджується система управління безпечністю харчових продуктів, тому для отримання певного досвіду та підвищення кваліфікації, керівництвом підприємства прийнято рішення щодо участі фахівців з якості підприємства у цьому семінарі» - розповіла Олена Олегівна Варук, фахівець із якості ТОВ «Агро-Юг-Сервіс».

«Проведення внутрішніх аудитів важливий елемент системи менеджменту якості. Тому підвищення кваліфікаційного рівня внутрішніх аудиторів підприємства необхідність обов’язкова до виконання» - наголосила Спец Наталія Володимирівна, фахівець із якості ТОВ «Артіль» ЛТД.

alt

У семінарі прийняли участь фахівці різних рангів: від фахівців з якості до директорів підприємств, адже ефективність менеджменту напряму належить від результативності управлінської діяльності.

«Ми співпрацюємо з ДП «Миколаївстандартметрологія» майже 5 років. За участю фахівців цього підприємства атестована наша лабораторія. В 2014 році наше підприємство впровадило та сертифікувало систему управління безпечністю харчових продуктів. Сертифікацію провели аудитори Органу з сертифікації систем управління ДП «Миколаївстандартметрологія»: заступник керівника Органу Фоміна С.В., начальник відділу систем управління Кравчук С.Ф. Ознайомлення з вимогами нової чинної нормативної документації - це важливий аспект у нашій діяльності» - розповіла учасниця семінару, директор ТОВ «Миколаївський олійний екстракційний завод» Галина Андріївна Гацура.

Підведенням підсумків семінару стало тестування учасників за темою: «Внутрішній аудит інтегрованої системи менеджменту у відповідності до вимог ДСТУ ISO 9001:2009, ДСТУ ISО 22000:2007» та сертифікатів.

З питань співпраці звертайтесь за адресою:

м. Миколаїв, просп. Леніна, 11

Орган з сертифікації систем управління

Заступник керівника Органу – Фоміна Світлана Володимирівна

тел/факс (0512) 34-00-67; 095 288 14 25;

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ,

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

ДП «Миколаївстандартметрологія»

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання