Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

Позитивний досвід співпраці на Миколаївщині

alt

17 грудня п.р., в рамках угоди про співпрацю з Миколаївською обласною організацією професійної спілки працівників будівництва і промисловості будматеріалів,начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Миколаївській області (далі – Відділення) Оксана Євченко взяла участь у семінарі-тренінгу на тему "Соціальні аспекти розвитку профспілкового руху серед молоді", який відбувся на базі Миколаївського будівельного коледжу Київського національного університету будівництва і архітектури.

alt

Голова Миколаївської обласної організації професійної спілки працівників будівництва і промисловості будматеріалів Тетяна Бєлєнкіна зазначила, що пріоритетним напрямом роботи профспілки є удосконалення соціально-економічного і правового захисту її членів, здійснення представництва та захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки в органах державної влади, місцевого самоврядування, судових органах, забезпечення здійснення права кожного члена профспілки на працю, гідну оплату праці, підвищення життєвого рівня, забезпечення інших прав та інтересів.

Учасникам семінару Оксаною Євченко було роз’яснено основні завдання Національної служби посередництва і примирення як постійно діючого державного органу, порядок формування вимог найманих працівників та реєстрації колективних трудових спорів, законодавчо закріплені примирні процедури з їх вирішення. Присутніх ознайомили з основними положеннями Закону України "Про соціальний діалог в Україні" та про сприяння служби у його забезпеченні.  

Визначаючи подальші напрями співпраці між Відділенням та Миколаївською обласною організацією професійної спілки працівників будівництва і промисловості будматеріалів, сторони відзначили особливу актуальність продовження спільної правороз’яснювальної роботи серед працівників галузі. Проведення консультування сторін соціально-трудових відносин з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) у разі ускладнення ситуації.

 

 

Наталія Жуковська, головний спеціаліст аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Миколаївській області

 


Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання