Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Механізм захисту прав споживачів в дії

IMG 20151202 132546

2 грудня п.р., в рамках Угоди про співпрацю між Миколаївською обласною радою профспілок та Інспекцією з питань захисту прав споживачів у Миколаївській області (далі - Інспекція), облпрофрадою організовано виїзний прийом громадян на базі ДП МОУ «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП».Роз’яснення та консультації профактивістам надавала заступник начальника Інспекції – Ірина Циган.

Просвітницький захід було розпочато з роз’яснення основних прав споживачів та механізму їх захисту відповідно до Закону України   «Про захист прав споживачів». Виступаюча проінформувала присутніх, що якщо споживачі раніше звільнялися від сплати судового збору за позовами, що пов’язані з порушенням їх прав, то з 1 вересня 2015 року судовий збір доведеться сплачувати. І зараз вся робота Інспекції зосереджена на  досудовому врегулюванні спорів у сфері захисту прав споживачів.

Найбільше скарг в осінній період надходить на якість металопластикових вікон та їх установку. Виступаюча наголосила, що серед різноманіття фірм, які пропонують послуги по встановленню металопластикових вікон, слід обирати перевірені фірми з відмінною репутацією. Крім того слід уважно читати договір і пам’ятати, що аванс та застава різні речі, і застава по законодавству України не повертається.

Учасники заходу мали можливість задавати питання та отримували вичерпні відповіді та консультації.

Нагадуємо, консультації з питань захисту прав споживачів можна отримати за адресою м.Миколаїв, вул.Шевченко, 58 та за тел. 36-83-44.

Відділ з соціально-економічних

питань облпрофради

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання