Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

Виїзне засідання президії обласної ради профспілок

29 вересня п.р. в м. Вознесенську Миколаївської області відбулось виїзне засідання президії облпрофради. На засіданні президії було розглянуто питання щодо підвищення ефективності колективних договорів та соціального діалогу при вирішенні трудових, соціально-економічних питань членів профспілки в галузі охорони здоров’я Миколаївської області.

В роботі президії взяла участь начальник управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації Маргарита Капуста.

29.09.2015 016

      Перед початком роботи члени президії зустрілися з головним лікарем, головою профкому Центральної районної лікарні м. Вознесенська та ознайомилися з роботою районної лікарні. Засідання президії відкрив голова обласної ради профспілок Юрій Толмачов. З інформацією щодо порядку денного виступила голова обласної організації профспілки працівників охорони Євгенія Заяць. 

Зокрема вона зазначила, що принцип соціального діалогу в обласній організації профспілки працівників охорони здоров’я започаткований з 1996 року, коли була підписана перша угода про співпрацю між соціальними партнерами та облпрофорганізацією з соціально-економічних питань. В подальшому,  кожного року, на пленумах обласної організації  розглядається хід виконання Угоди та кожні 3 роки приймається нова Угода.

Укладення Угоди на обласному рівні сприяє активізації колективно-договірної роботи в закладах галузі. На протязі останніх 10 років колективними договорами охоплено 100% працівників закладів охорони здоров’я області, де профспілкові організації підпорядковані обласній організації профспілки працівників охорони здоров’я. Обласною організацією профспілки розроблені методичні рекомендації про порядок розробки та укладання колективних договорів, усім профспілковим організаціям галузі надається практична допомога з індивідуальним формуванням проектів колективних договорів з урахуванням їх специфіки роботи, змін в законодавстві, норм та положень галузевих і регіональних угод, що дозволяє своєчасно вносити зміни і доповнення в колективні договори.

 29.09.2015 031

  29.09.2015 060 2

29.09.2015 018 2

Інформація Євгенії Заяць супроводжувалася використанням слайдів та показом фільму «Тобі потрібна профспілка, ти потрібен – профспілці».

 29.09.2015 036

В обговоренні вище зазначеного питання взяли участь голови галузевих обласних профорганізацій – Таміла Бугаєнко, Ольга Василюк, Володимир Смєлов, Віра Миронова та інші.

Президія одноголосно схвалила позитивний досвід роботи Миколаївської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я з питань колективно-договірної роботи та висловила подяку голові обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Євгенії Заяць за особистий внесок у розвиток соціального діалогу та активну роботу по захисту соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки.

Також президія затвердила план заходів Миколаївської обласної ради профспілок по відзначенню 7 жовтня 2015 року Всесвітнього дня дій за гідну працю і закликала членські організації облпрофради взяти активну участь у їх здійсненні.

Було підведено підсумки оздоровлення і відпочинку дітей та підлітків влітку 2015 року, розглянуто також інші питання порядку денного, прийнято відповідні рішення.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання