Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

Чергове заняття Громадського університету правових знань

909 

15 вересня 2015 року, в рамках Угоди про співпрацю між облпрофрадою та відділенням НСПП в Миколаївській області, було проведено тридцять перше заняття Громадського університету правових знань, на якому обговорювались теми: «Ініціативи реформування служби зайнятості», «Можливості отримання допомоги по частковому безробіттю» та «Самомотивація як інструмент підвищення особистої ефективності». Учасниками заняття стали представники обласних галузевих профорганізацій соціальної сфери, будівництва, АПК, суднобудування та ін., а також трудові арбітри НСПП. 

Засідання Громадського університету розпочалось вступним словом заступника голови облпрофради Любові Онищенко, яка підкреслила, що досвід проведення таких заходів є досить унікальним – Миколаївська обласна рада профспілок разом із відділенням Національної служби посередництва і примирення в Миколаївській області перші серед областей України започаткували Громадський університет правових знань. А також зазначила актуальність питань, винесених на обговорення. 

Після вступного слова керівник відділення НСПП у Миколаївській області Оксана Євченко вручила Почесну грамоту НСПП Антону Яковлєву, голові обкому профспілки працівників агропромислового комплексу, та Роману Обручкову, трудовому арбітру НСПП.

 Питання реформування служби зайнятості висвітлювала Світлана Мойса, в.о. директора Центрального РЦЗ. Виступаюча проінформувала присутніх, що Мінсоцполітики оприлюднило проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування державного управління у сфері зайнятості населення та соціального страхування на випадок безробіття». Проектом закону пропонується створення Національного агентства зайнятості (на базі існуючої державної служби зайнятості) – спеціалізованої державної сервісної служби з надання послуг на ринку праці, зокрема з працевлаштування, професійного навчання населення працездатного віку, прогнозування ситуації на ринку праці та ін. Крім того, законопроект передбачає– створення консалтингових центрів; запровадження електронних сервісів, а саме: електронних кабінетів для користування безробітними та роботодавцями; індивідуальний супровід безробітних пільгової категорії. Законопроект викликав жваве обговорення та ряд запитань, на які присутні отримали вичерпні відповіді.

907 

Наступним заслухали питання: «Можливості отримання допомоги по частковому безробіттю». З цього питання виступала Юлія Пазенко, провідний фахівець з питань зайнятості відділу організації надання послуг роботодавцям Миколаївського обласного центру зайнятості. Учасники заходу дізналися, що таке часткове безробіття, в якому випадку надається допомога підприємствам, хто має право на допомогу цього виду та ін.

09.0

09.09 

Питання «Самомотивація як інструмент підвищення особистої ефективності» репрезентувала Надія Матвєєва, головний спеціаліст з правової роботи Миколаївської обласної ради профспілок. Це питання висвітлювалось за допомогою презентаційних матеріалів з елементами тренінгу. Учасникам Громадського університету були запропоновані тестові завдання на тему: «Чи вмієте ви делегувати повноваження?», які викликали жваву дискусію. 

Крім того, серед учасників заняття були розповсюджені буклети з запропонованої теми Громадського університету.

 

 Відділ облпрофради з соціально-економічних питань

 

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання