Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

Пленум обкому профспілки працівників культури

16.06.15 006 2

16 червня п.р. відбувся ІІ пленум Миколаївського обкому профспілки працівників культури. На пленум були запрошені голови районних рад профспілки, голови первинних профспілкових організацій та профспілковий актив галузі. В роботі пленуму взяли участь начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Михайло Димитров та заввідділом з організаційних питань облпрофради Наталія Євстаф'єва.

Із доповіддю «Про дії профспілки працівників культури щодо вдосконалення соціального діалогу та забезпечення членів профспілки соціальними стандартами, гарантованими державою, в умовах соціально-економічної кризи» виступила голова обласної організації профспілки працівників культури Любов Назарова.

         В своїй доповіді вона зупинилась на основних  принципах вдосконалення та розвитку соціального діалогу в галузі, на проблемах, які існують в галузі. Назарова Л.І. відмітила, що впровадження в Україні кардинального реформування та децентралізації, тотальна економія коштів державного та місцевих бюджетів, прийняття органами влади непопулярних в соціальному плані рішень вимагають від обкому профспілки та профспілкових організацій задля забезпечення трудових прав та соціально-економічних гарантій членів профспілки за нових законодавчих умов посилення соціального діалогу на обласному рівні.

         В обговоренні питання взяли участь: Лариса Торопчина – методист Ново-Бузької ЦБС, голова районної ради голів профкомів; Віра Домбровська – викладач Очаківської  музичної школи, голова районної ради голів профкомів; Людмила Пищова – костюмер РБК, голова районної ради голів профкомів; Лілія Редька – головний зберігач фондів обласного краєзнавчого музею, голова профкому; Тетяна Курішко – заступник директора з виховної роботи музичного училища, голова студентського профкому та ін.

16.06.15 012 1

16.06.15 012 2

16.06.15 006 1

У зв’язку з зазначеними проблемами та з метою посилення позицій профспілки в системі соціального діалогу, пленум обкому профспілки прийняв відповідні рішення. Обкому профспілки рекомендовано спільно з ЦК профспілки домагатися дотримання урядовою стороною соціального діалогу норм Генеральної угоди в частині погодження з профспілками нормативно-правових актів, які стосуються соціально-трудової сфери. Первинним профспілковим організаціям рекомендовано, виходячи з положень Галузевих та регіональних угод, взяти під контроль виконання норм та положень колективних договорів і угод та не допускати погіршення законодавчо визначених норм, державних соціальних стандартів та гарантій.

          З інформацією про підсумки виконання бюджету обкому профспілки працівників культури за 2014 рік та затвердження бюджету на 2015 рік виступила головний бухгалтер обкому профспілки Юлія Будаєва. Бюджет на 2015 рік затверджено. По всім розглянутим питанням прийняті відповідні постанови.

Пленум пройшов на високому організаційному рівні.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання