Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Чергове засідання Миколаївського обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення

29.05.15 010 2

29 травня п.р. під головуванням генерального директора обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини» Олександра Шпиля відбулося чергове засідання Миколаївського обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення. У заході взяли участь члени комітету зі сторони профспілок, роботодавців та органів виконавчої влади.

29.05.15 010 1

У рамках порядку денного членами комітету було розглянуто та обговорено три питання.

По-першому питанню “Про роботу районних координаційних комітетів сприяння зайнятості у Новобузькому та Вознесенському районах (відповідно до Закону України “Про зайнятість населення”)” доповідали заступник голови Вознесенської райдержадміністрації Олена Козуб та голова Новобузької райдержадміністрації Сергій Іванов, які проінформували про роботу районних координаційних комітетів та проблемні питання, що виникають в районах при працевлаштуванні вимушених переселенців із тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО, а також про легалізацію робочих місць в районах.

В обговоренні активну участь взяли голова Миколаївської облпрофради — Юрій Толмачов та голова обласної організації профспілки працівників АПК — Антон Яковлєв.

По-другому питанню “Про сприяння працевлаштуванню громадян, що мають додаткові гарантії відповідно до ст. 14 Закону України “Про зайнятість населення” та реалізація механізму компенсації роботодавцю фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхуваня відпоідно до ст.ст. 26 і 27 Закону України “Про зайнятість населення” та по-третьому - “Про проведення заходів щодо організації та виконання громадських та інших робіт тимчасового характеру згідно зі ст. 31 Закону України “Про зайнятість населення” і Порядком організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, затвердженого постановою КМУ від 20 березня 2013 року № 175” доповідала директор Миколаївського обласного центру зайнятості — Олена Димчишина. Доповідачем було проінфонрмовано присутніх про стан зайнятості населення у Миколаївській області, про надання соціальних послуг та всебічної підтримки громадянам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, а також про стан залучення безробітних осіб до громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру.

За підсумком обговорення питань порядку денного по кожному питаннюбули прийняті відповідні рішення.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання