Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з фінансових питань до завідувачки фінансового відділу-головного бухгалтера облпрофради

Кушнір Лілії Іванівни за тел. 068-865-82-31;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

V засідання Миколаївської обласної ради профспілок

 DSC 0090

         27 травня 2015 року відбулося V засідання Миколаївської обласної ради профспілок з порядком денним «Територіальні угоди про співпрацю: реалізація, напрацювання, перспективи в роботі».

         На засідання ради були запрошені члени обласної ради профспілок, члени ревізійної комісії, голови, заступники голів обласних, міських галузевих комітетів профспілок, голови первинних профспілкових організацій.

        В засіданні ради взяли участь: Розуменко Дмитро Анатолійович - перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації, Шпиль Олександр Олександрович – генеральний директорМиколаївської обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини», Євченко Оксана Олегівна - начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Миколаївській області, Бичковська Інна Іванівна – керуюча справами Миколаївського міськвиконкому.

 045 1

           З доповіддю виступив голова обласної ради профспілок Толмачов Юрій Петрович.

В доповіді відмічалося, щов області діє розгалужена система угод з соціально-економічних питань: обласна на 2012-2015 роки, 5 міських, 19 районних, 4 галузеві на рівні області.

      Співробітництву з державними органами по окремих напрямах роботи суттєво сприяє укладання угод про співпрацю, які облпрофрада має з 13 територіальними органами Міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

    Представники облпрофради, галузевих профспілок залучаються до роботи консультативно-дорадчих органів (колегій, координаційних комітетів, комісій, робочих груп, консультаційних центрів з різноманітних питань соціально-економічного спрямування) при органах виконавчої влади, місцевого самоврядування. Профспілки області беруть участь у розробці та реалізації практично всіх соціальних програм Миколаївщини.

    Як зазначалося в доповіді, головною формою соціального діалогу на локальному рівні є переговори з укладення колективного договору. Колективні договори укладені практично на всіх підприємствах у сфері впливу профспілок. Колдоговірну кампанію активізує щорічне спільне звернення голів облдержадміністрації, облпрофради та обласної організації роботодавців до керівників підприємств та профкомів.

    Ефективно налагоджено співробітництво в рамках Угод з відділенням НСПП у Миколаївській області, Миколаївським обласним центром зайнятості, з Територіальною державною інспекцією з питань праці у Миколаївській області, з Головним управлінням Пенсійного фонду України в Миколаївській області, з управлінням Держгірпромнагляду України в Миколаївській області.

    Сприяють підвищенню рівня правової обізнаності та правової культури профактиву Договір про співпрацю у сфері правової освіти населення та Угода про співпрацю з Інспекцією з питань захисту прав споживачів у Миколаївській області.

    На сьогодні робота в облпрофраді по виконанню територіальних угод продовжується.

    28 квітня 2015 року підписано Меморандум про співпрацю Миколаївської обласної ради профспілок та міжфракційного депутатського об’єднання “МИКОЛАЇВЩИНА». Цей досвід – перший в Україні. Підписання Меморандуму спрямовано на поглиблення співпраці з народними депутатами України для об’єднання зусиль в законотворчому процесі, впровадження важливих для регіону та місцевих громад проектів економічного, соціального, інфраструктурного, гуманітарного розвитку.

097 1

    Далі голова облпрофради Юрій Толмачов зазначив, що розвиток соціального діалогу має і певні проблеми. Проблемними питаннями, домовленості з яких повною мірою не виконуються, залишаються розмір та своєчасність оплати праці, забезпечення повної зайнятості згідно з законодавством, безпека праці. На окремих підприємствах області має місце оплата праці нижче за норми галузевих угод; заборгованість із заробітної плати; оформлення трудових відносин з порушеннями трудового законодавства; запровадження на тривалий час неповного режиму роботи або відпусток без збереження заробітної плати та ін.

058 1

DSC 0157

 

097 2

085 1

036 2

036 1

    З питання порядку денного обмінювались думками: Смєлов Володимир Олександрович - голова обласного комітету профспілки Миколаївської обласної організації працівників суднобудування України, член Ради ФПУ, Євченко Оксана Олегівна - начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Миколаївській області, Мазур Валентина Михайлівна – голова Новоодеської районної координаційної ради профспілок, районної організації профспілки працівників агропромислового комплексу України, Миронова Віра Андріївна – голова обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості та ін.

    Розглянувши та обговоривши питання порядку денногообласна рада профспілок прийняла відповідні рішення, в тому числі - вважати соціальний діалог пріоритетною формою взаємовідносин обласної ради профспілок з органами державної влади, місцевого самоврядування, роботодавцями на всіх рівнях.

    Для підвищення результативності соціального діалогу у вирішенні питань в соціально-трудовій сферіобласній раді профспілок, обласним галузевим організаціям профспілок рекомендованопродовжити співпрацю з соціальними партнерами в рамках угод,розпочати збір пропозицій до проекту нової Обласної угоди з соціально-економічних питань, також необхідно розширювати представництво та участь профспілок у виробленні та реалізації соціально-економічної політики області, в тому числі через представництво інтересів найманих працівників у органах соціального діалогу та колегіальних органах виконавчої влади та місцевого самоврядування на всіх рівнях.

 045 2

DSC 0180058 2

   Також на засіданні ради голова обласної ради профспілок вручив Почесну грамоту облпрофради голові профспілкової організації працівників Збройних сил України Шевченко Риммі Петрівні та Подяки облпрофради - голові обласної організації профспілки працівників текстильної та легкої промисловості Шульгіній Тамарі Федорівні, головному бухгалтеру обласної організації профспілки працівників текстильної та легкої промисловості Савкіній Алевтині Дмитрівні.

085 2

    Засідання Миколаївської обласної ради профспілок пройшло активно, на високому організаційному рівні.

Інформаційно-аналітичний відділ

Миколаївської облпрофради 

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання