Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Миколаївська обласна рада профспілок звернулась з листом до міського голови Гранатурова Ю.І. з пропозицією переглянути вартість проїзду в маршрутках в сторону їх зниження

    Рішенням виконкому Миколаївської міськради з 7 березня п.р. були встановлені нові підвищені тарифи на проїзд в маршрутках (до 5,5 грн.).

   При цьому міською владою, всупереч законодавству України, не дотримано процедури підготовки проекту регуляторного акту, в тому числі щодо участі громадськості при розробці проекту рішення, не проведено його відкрите обговорення та ін.

  В зв’язку з цим, Миколаївська обласна рада профспілок звернулась з листом до Миколаївського міського голови Гранатурова Ю.І., в якому наголошено, що від різкого падіння курсу гривні постраждали не тільки автоперевізники, а й усе населення України. Спостерігається стрімке падіння життєвого рівня населення. Мінімальна заробітна плата заморожена, перегляд заробітних плат і пенсій в сторону їх підвищення в найближчій перспективі не передбачається. На сьогодні в окремих галузях понад 30% працюючих – бідні. У сім’ях з дітьми ситуація ще гірша. І тому витрачати тільки для проїзду на роботу майже 200 грн. в місяць - це занадто дорого для мешканців м.Миколаєва. Як показує моніторинг ситуації в трудових колективах, зростає невдоволення діями влади, що може привести до соціального вибуху. Також керівництвом міста було обіцяно, що при зниженні цін на паливо понад 10%, вартість проїзду буде переглядатись в сторону зниження. На сьогодні ціни на ПММ в м.Миколаєві, після довготривалого росту, різко знизились (більш ніж на 20%) та стабілізувались.

  Виходячи з наведеного, обласною радою профспілок Миколаївському міському голові було запропоновано:

-         переглянути вартість проїзду в маршрутках в сторону їх зниження;

-         вжити заходи для усунення монопольного становища приватних автоперевізників;

-         створити тристоронню комісію (представники міської влади, роботодавців, профспілок) з метою погодження цін і тарифів на житлово – комунальні послуги та послуги перевезення, які затверджуються міськвиконкомом.

Інформаційно-аналітичний відділ Миколаївської облпрофради

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання