Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Засідання молодіжної ради облпрофради

19.03.2015 009 1

       19 березня п.р. відбулося засідання молодіжної ради обласної ради профспілок на тему «Колективні трудові спори. Ділова гра.», яке було організовано і проведено спільно з відділенням Національної служби посередництва та примирення в Миколаївській області. В засіданні взяли участь: заступник голови обласної ради профспілок Любов Онищенко, начальник відділення Національної служби посередництва та примирення в Миколаївській області Оксана Євченко та ін.

19.03.2015 011

Зі вступним словом виступила заступник голови Миколаївської обласної ради професійних спілок, трудовий арбітр НСПП Любовь Онищенко. В зв’язку з кадровими змінами головою обласної молодіжної ради обрано голову профкому студентів Миколаївського коледжу культури та мистецтв Алісу Ільченко.

З висвітленням основних положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" в частині, що стосується дій найманих працівників, профспілок в процесі вирішення колективних трудових спорів виступила начальник відділення Національної служби посередництва та примирення в Миколаївській області Оксана Євченко. Завідувач сектора правового забезпечення відділення НСПП в Миколаївській області Валерія Карасьова проінформувала присутніх як правильно трудовому колективу підприємства висувати вимоги до роботодавця, які існують вимоги до документального оформлення запитів від працівників, що таке страйк та коли можна його розпочати тощо.

19.03.2015 009 2

Після завершення теоретичної частини, молодим профспілковцям було запропоновано об’єднатися у групи та взяти участь у діловій грі. На першому етапі учасники надавали правову консультацію щодо певних ситуацій у сфері трудового права, потім кожній з команд-учасниць були запропоновані ситуації з порушення вимог законодавства про працю на окремих підприємствах, зі змісту яких учасники заповнили повідомлення про виникнення колективного трудового спору. На третьому етапі команди розв’язували правове рівняння з визначення строків, передбачених для формування вимог найманих працівників, виникнення колективного трудового спору та організації страйку. Наприкінці було запропоновано кросворд на перевірку знання основних положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

Заступник голови Миколаївської обласної ради професійних спілок Любов Онищенко подякувала працівників відділення НСПП за підготовку та професійний підхід до проведення заходу, а членам молодіжної ради - за активну участь у діловій грі.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання