Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Внесено зміни до Інструкції з організації примусового виконання рішень

12 грудня п.р. набрав чинності наказ Міністерства юстиції України від 24.11.2014р. № 1970/5 “Про внесення змін до Інструкції з організації примусового виконання рішень”, яким визначено механізм відновлення втраченого виконавчого провадження чи його матеріалів.

Втрачене виконавче провадження або його матеріали, а також знищене виконавче провадження (у разі постановлення Європейським судом з прав людини рішення, відповідно до якого держава зобов'язана виконати рішення національного суду) підлягають відновленню за заявою сторони виконавчого провадження або з ініціативи державного виконавця.

У заяві повинно бути зазначено:

   - про відновлення якого саме виконавчого провадження просить сторона виконавчого провадження;

           - реквізити виконавчого документа;

         - сторони виконавчого провадження, їх місце проживання чи місцезнаходження (у разі наявності вказаної інформації у сторони виконавчого провадження);

           - обставини втрати матеріалів виконавчого провадження;

       - поновлення яких саме документів сторона вважає необхідним, для якої мети необхідне їх поновлення.

До заяви про відновлення втраченого виконавчого провадження чи його матеріалів можуть додаватися документи або їх копії, що збереглися у сторони виконавчого провадження, навіть якщо вони не посвідчені в установленому порядку.

За дублікатом виконавчого документа можуть звернутися до суду або іншого органу (посадової особи), які видали виконавчий документ, державний виконавець за власною ініціативою чи самі сторони виконавчого провадження.

Постанова про відновлення втраченого (знищеного) виконавчого провадження виноситься державним виконавцем не пізніше наступного робочого дня з дня надходження до нього дубліката виконавчого документа і не пізніше наступного дня надсилається стягувачеві та боржникові.

Для відновлення виконавчого провадження чи його матеріалів державний виконавець використовує відомості Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень про винесені постанови та інші документи виконавчого провадження, інформацію та документи, одержані ним, у тому числі від сторін виконавчого провадження.

Відновлене виконавче провадження підлягає виконанню в порядку, встановленому Законом України “Про виконавче провадження”.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання