Миколаївська обласна рада
професійних спілок

На розгляді сторін соціального діалогу — актуальні питання у сфері зайнятості

99 16.10.2014

    16 жовтня 2014 року під головуванням голови Миколаївської облпрофради Юрія Толмачова відбулося чергове засідання координаційного комітету сприяння зайнятості населення Миколаївської області. У заході взяли участьчлени комітету зі сторони профспілок, роботодавців та органів виконавчої влади.

    В ході засідання членами комітету було розглянуто та прийнято в новій редакції Положення про координаційний комітет сприяння зайнятості населення Миколаївської області, а також визначено черговість та термін головування в комітеті представників сторін. Головою комітету терміном на один рік було обрано заступника голови облдержадміністрації, співголовувідпредставниківорганів виконавчої влади Оксану Янішевську.

    Відповідно до порядку денного, присутніх було проінфонрмовано про хід виконання за 9 місяців 2014 року Програми зайнятості населення Миколаївської області на період до 2017 року. З цього питання виступили директор Миколаївського обласного центру зайнятості Олена Димчишина та заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Дмитро Розуменко, які проінформували про роботу своїх установ за основними напрямами реалізації Програми зайнятості та повідомили про проблемні моменти.

    Обговорюючи стан зайнятості населення у Миколаївській області, співголова комітету від сторони роботодавців Олександр Шпиль акцентував увагу присутніх на небезпечній тенденції останніх років щодо збільшення трудових ресурсів у бюджетній та управлінській сферах з одночасним зменшенням кількості зайнятих у реальному секторі економіки. Складнощі, з якими стикаються підприємства за сучасних економічних умов, на прикладі ТОВ “Сандора” проілюстрував адміністративний директор цього підприємства Валерій Жуков. Юрій Толмачов відзначив недостатність обсягів страхових внесків, які одержує Пенсійний фонд України від зайнятого населення області, для покриття потреб Миколаївщини у коштах для виплати пенсій.

    Актуальним питанням для обговорення на засіданні комітету стало також надання соціальних послуг та всебічної підтримки громадянам,які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції. Крім того, було обговорено напрацьовану практику реалізації нормативних документів, прийнятих на виконання положень Закону України “Про зайнятість населення” — зокрема, щодо надання допомоги по частковому безробіттю; видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці; адресної допомоги молодим працівникам, залученим до роботи в селах і селищах та ін.

За підсумком обговорення питань порядку денного були прийняті відповідні рішення.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання