Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Визначення умов оплати праці керівників акціонерних товариств

За роз’ясненням Міністерства соціальної політики, статтею 8 Закону України «Про оплату праці» визначено, що встановлення умов і розмірів оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній та комунальній власності належить до сфери державного регулювання оплати праці.

На виконання цієї статті була прийнята постанова Кабінету Міністрів України від 19.05.1999 № 859 «Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних підприємств» (далі – Постанова).

Відповідно до пункту 1 Постанови, розміри посадових окладів, умови, показники та розміри преміювання, доплати, надбавки та інші виплати керівникам підприємств, заснованих на комунальній або державній власності (у тому числі казенних), об'єднань державних підприємств, встановлюються керівниками центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, які укладають з ними контракти. При цьому наведений у Постанові перелік виплат, які можуть установлюватись керівникам державних та комунальних підприємств, є вичерпним і не підлягає розширенню.

Пунктом 2 Постанови передбачено поширення умов оплати праці, визначених пунктом 1 Постанови, на керівників – голів правлінь відкритих акціонерних товариств, створених у процесі приватизації (корпоратизації) державних підприємств, з якими укладено контракти, на період до скликання перших загальних зборів акціонерів товариства.

Іншого Постановою не передбачено. Отже, умови оплати праці керівників акціонерних товариств, крім наведеного вище випадку, визначаються в укладених з ними контрактах на розсуд власників цих товариств.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання