Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Засідання Громадського університету правових знань для представників профспілок Миколаївщини та позаштатних інституцій НСПП

alt

8 вересня п.р., в рамках Угоди про співпрацю між відділенням НСПП в Миколаївській області та Миколаївською обласною радою профспілок, відбулось сорок четверте заняття Громадського університету правових знань.Учасниками заходу стали голови обласних галузевих профспілкових організацій,профспілковий актив, позаштатні інституції НСПП та працівники Відділення.

Засідання Університету розпочалось вступним словом голови Миколаївської обласної ради профспілок, трудового арбітра НСПП Любові Онищенко, яка нагадала присутнім, що у 2008 році було створено Громадський університет правових знань для представників профспілок потенційно конфліктних підприємств, арбітрів та посередників НСПП. Метою запровадження Університету є вдосконалення правовиховного впливу на учасників соціально-трудових відносин, формування в них належного рівня правової свідомості, правової культури, практичних навичок вирішення конфліктних ситуацій легітимним шляхом та створення дієвого механізму правової поінформованості.

Наталія Жуковська поінформувала, що серед пріоритетів діяльності Відділення є сприяння взаємодії сторін соціально-трудових відносин у процесі врегулювання колективних трудових спорів (конфліктів), здійснення заходів із запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), налагодження конструктивного соціального діалогу та зниження соціальної напруги, пошуку взаємоприйнятних рішень між сторонами конфліктів.

alt

З цікавою лекцією «Про попередження конфліктів крізь призму професійної деформації», виступила начальник Центрального районного відділу філії державної установи «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях Дарина Білявська.

alt

Про реорганізацію ФСС України, порядок виплат потерпілим на виробництві Пенсійним фондом України проінформував начальник відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області Ігор Черкасов. Він також зупинився на змінах, внесених до Порядку розслідування нещасних випадків, про можливість подання заяв на страхові виплати онлайн.

Завідувачка відділу правової робити Миколаївської обласної ради профспілок Олена Чернова надала консультації та наголосила на дії окремих норм трудового законодавства України в період дії воєнного стану.

alt

Насамкінець всі бажаючі мали змогу поставити запитання до виступаючих та отримати вичерпні відповіді. За результатами роботи учасники засідання подякували організаторам за проведений захід та надали пропозиції до тематики наступних засідань Громадського університету правових знань.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання