Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

Круглий стіл до Дня Конституції України

alt

26 червня ц.р., напередодні Дня Конституції України, в Черкаському державному технологічному університеті, за ініціативи кафедри історії та права ЧДТУ, Національної служби посередництва і примирення та Федерації профспілок Черкаської області, у змішаному форматі пройшов круглий стіл на тему «Конституція України як основа консолідації суспільства і держави в умовах війни» під модеруванням завідувачки кафедри історії та права ЧДТУ Ірини Стадник і керівниці відділення НСПП в Черкаській області Оксани Євченко.

– Ми пишаємося, що саме у Черкаському державному технологічному університеті навчався, а потім працював один із авторів Основного закону держави, «батько української Конституції» Михайло Дмитрович Сирота. Сьогодні, коли у запеклій боротьбі з ворогом українці відстоюють волю, незалежність, цілісність України, ми також стоїмо на захисті нашої державності, прав та свобод людини, – зазначив у вітальній промові ректор ЧДТУ Олег Григор.

Зі словами привітань до учасників засідання звернулися заступник голови Федерації профспілок України, голова профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв та перша заступниця Голови НСПП, докторка юридичних наук, професорка Світлана Запара. Принагідно Світлана Іванівна поінформувала аудиторію, як національна служба посередництва і примирення сприяє колективним переговорам та розбудові взаємної довіри між соціальними партнерами.

Проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, доктор історичних наук, професор, заслужений працівник освіти України Валентин Лазуренко нагадав учасникам засідання життєвий та професійний шлях громадянина, патріота, одного із творців Конституції України Михайла Сироти, продемонструвавши унікальні світлини із зали Верховної ради України 28 червня 1996 року.

alt

Під час круглого столу було порушено низку актуальних питань, зокрема про роль ООН у забезпеченні дотримання прав людини в Україні говорив фахівець з розвитку громад Програми розвитку ООН в Україні говорив Анатолій Банера; реалізації права на захист соціально-трудових відносин в умовах воєнного стану присвятила промову керівниця відділення Національної служби посередництва і примирення в Кіровоградській області Оксана Крайносвіт; конституційну реформу та питання національної безпеки України розглянув доцент кафедри історії та права ЧДТУ, кандидат юридичних наук Сергій Юрко; роль профспілок у захисті прав людини у період воєнного стану зазначила голова Миколаївської обласної ради професійних спілок Любов Онищенко; з конституційним правом на судовий захист як гарантією захисту трудових прав ознайомила доцентка кафедри історії та теорії держави і права ЧНУ імені Петра Могили, трудовий арбітр НСПП, кандидатка юридичних наук Оксана Валецька; про захист прав членів профспілок в умовах воєнного стану розповів голова Федерації професійних спілок Кіровоградської області Максим Баланенко; темою промови доцента кафедри історії та права ЧДТУ, кандидата політичних наук Олександра Лисенка стала Імплементація норм європейської конвенції з прав людини в конституції України; про шлях профспілок Черкащини до розбудови соціального діалогу поінформував голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко, а керівниця відділення НСПП в Черкаській області Оксана Євченко зауважила перспективи розвитку соціального діалогу в Україні, як запоруки розбудови соціальної держави.

Після круглого столу гості Черкаського державного технологічного університету вшанували пам’ять Михайла Сироти біля пам’ятного знаку «батьку української Конституції» на Площі Знань ЧДТУ.

Черкаський державний технологічний університет

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< червня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання