Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

Питання Президії Миколаївської облпрофради – на часі

23 серпня п.р. у Музеї суднобудування і флоту, який в ці дні святкує 45-ти річчя з дня заснування, відбулося розширене засідання Президії обласної ради профспілок. У засіданні взяли участь голови обласних галузевих та первинних членських профорганізацій облпрофради.

Перед початком роботи для учасників провели оглядову екскурсію по Музею суднобудування і флоту. Присутні змогли ознайомилися з численними експонатами (моделі кораблів, суднобудівне та навігаційне приладдя, зразки зброї, документи та фотографії), які висвітлюють основні віхи вітчизняного суднобудування та історії флоту в басейні Чорного моря, починаючи з найдавніших часів до сьогодення.

alt

На засіданні Президії було розглянуто питання «Про досвід роботи обласних галузевих профорганізацій в 2022-2023 роках щодо надання допомоги членам профспілок, в т.ч. постраждалим від російської воєнної агресії». З інформацією виступила голова облпрофради Любов Онищенко.

alt

Голова облпрофради зазначила, що збройна агресія росії проти України внесла суттєві корективи в роботу як обласної ради профспілок, так і членських профорганізацій. В умовах воєнного стану облпрофрада, її членські профорганізації основним напрямом своєї роботи вважали надання правової, фінансової, гуманітарної допомоги членам профспілок, особливо постраждалим внаслідок російської агресії.

В складних умовах, при обмежених коштах, обласній раді профспілок вдалося фінансово підтримати ЗСУ та волонтерський рух. Двічі була організована гуманітарна допомога членським організаціям облпрофради від ФПУ. За пропозицією облпрофради зібрані кошти та надана солідарна фінансова допомога членам профспілок Снігурівської територіальної громади, які постраждали внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС.

Також протягом 2022-2023 років не зупинялась робота, як облпрофради, так і обласних профорганізацій по наданню правової допомоги з питань трудового законодавства, колективно-договірної роботи членам профспілок.

Любов Онищенко наголосила, що сьогодні облпрофрада відпрацьовує Дансько-український проект «Посилення організацій ринку праці в Україні», в т.ч. Миколаївський пілотний проект з метою відновлення Миколаївської області через соціальний діалог, включаючи перепідготовку, підвищення кваліфікації переміщених осіб та ветеранів війни та створення рамкових умов, які сприяють створенню гідних робочих місць. Голова облпрофради закликала всі членські організації активно долучитись до цієї роботи.

В обговоренні питання взяли участь та виступили: голова обласної організації профспілки працівників державних установ Таміла Бугаєнко, заступник голови обласної організації профспілки працівників освіти і науки Володимир Горощенко, заступник голови обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Оксана Смалько, голова обласної організації профспілки працівників споживчої кооперації Микола Ільницький, голова обласної організації профспілки працівників АПК Антон Яковлев, які розповіли про досвід роботи своїх галузевих організацій щодо надання допомоги в складних умовах воєнного стану, особливо в період окупації та постійних ракетних ударів.

alt

alt

alt

alt

alt

Учасникам засідання обласними організаціями профспілки працівників державних установ та освіти і науки було продемонстровано відеофільми, які були підготовлені в т.ч. їх членськими організаціями (Вітовська районна організація профспілки працівників освіти і науки підготувала фільми «Війна несподівано увірвалась у наше життя…» та «Разом до перемоги»). Кадри зруйнованих шкіл, зруйнованих будинків, постраждалих людей були зворушливими до сліз.

За активну роботу в період воєнного стану та вагомий внесок у наданні допомоги членам профорганізацій, в т.ч. постраждалим від російської агресії, голова облпрофради Любов Онищенко вручила Подяки облпрофради обласним організаціям профспілки працівників державних установ, освіти і науки, охорони здоров’я, головам первинних профспілкових організацій Миколаївського відділення ПрАТ «АБІНБЕВ ЕФЕС Україна» та Служби автомобільних доріг в Миколаївській області.

Також були розглянуті інші питання порядку денного. По всіх питаннях прийнято відповідні постанови.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< липня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання